Laaja valikoima!
Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin!

F.O.H - Henna ja Ila

Team Perchfection on kesällä 2021 perustettu kalastustiimi, team Perchfection uittelee siimoja lähinnä Kanta-Hämeen alueella. Kotivesistönä toimii Vanajavesi, mutta Yamarin BigFish 470 Selvan 60 heppasella koneella ja Motorguiden keulakoneella liikkuu näppärästi vesistöltä toiselle, ollen pääasiassa trailerin päällä. Tiimiin kuuluu kalahullujen perustajajäsenien, Hennan (aka NeitiNuuskamuikkunen) ja Ilan (ila.fishing) lisäksi vähemmän kokeneet, mutta melko innokkaat ja potentiaaliset sunnuntaikalastajat Jaana ja Tuukka. Vaikka kyseessä on kalastustiimi, yhteisiin harrastuksiin kuuluu myös retkeily, ruoanlaitto ja valokuvaus.

Venekunnan kippari, Ila on tarkka luotaaja ja luovija, joka on kalastanut pienen ikänsä pääosin Etelä-Pohjanmaalla ja Lapissa mm Inarijärvellä ja Kilpisjärvellä. Ilan aiemmat kotivedet olivat Ähtärinjärvi, Kuortaneenjärvi sekä Vaasan merialueilta erityisesti Raippaluoto, mutta nyt hän tutustuu Eteläisemmän Suomen vesistöihin. Ilalla on myös isän kautta kokemusta meri- ja järvilohen uistelusta on myös kiertänyt aikoinaan isänsä kanssa soutu-uistelu kisoissa, mutta viime vuosina kisaaminen on jäänyt vähemmälle – toistaiseksi!

Ilan erityisosaaminen on ehdottomasti ahvenen ja kuhan jiggailu. Hän on superkärsivällinen ja tarkka, sekä osaa analysoida ja systemaattisesti etsiä ottivärejä ja viehemalleja. Ilalla onkin pienimuotoinen pakkomielle jigeihin, joita löytyy laatikkokaupalla ja lisää tulee joka viikko! Tänä kesänä Ila on keskittynyt erityisesti ahvenen kalastukseen, ja pakkia täydentää jatkuvasti uudet räminävaaput, spinnerit ja niin, jigit. Ila ymmärtää teknisten laitteiden päälle ja vene-elektroniikkaa löytyy kaksi kappaletta Lowrancen elite ti2 9 tuumaista kaikua. Ilan suosikki brändeihin kuuluu Daiwan tuotteet. Ilalla on myös näkemystä siimoista, tapseista ja kaikista nippeleistä, hän on melkoinen hifistelijä. Toisin kuin fiilis- ja intuitiokalastaja Henna. Ila on myös innokas testaamaan kaikkea uutta kalastusvälinettä.

Henna on paitsi tiimin keulanainen, myös luova johtaja, ainakin omasta mielestään. Mitä hullumpi idea, sen todennäköisemmin se on Hennan sulkakynästä. Henna aloitti kalastuksen suunnilleen samoihin aikoihin kun oppi kävelemään, ja on kalastanut aina, paljon soolona ja usein ilman venettä. Hennan intohimo kalastukseen näkyy loputtomana kiinnostuksena ja uteliaisuutena, muuten kohtalaisen hiljaisen naisen saa kyllä puhumaan tuntikausia, jos aiheena on kalastus. Innokkuus näkyy myös kalastusmuodon kirjossa: mitä vaan, mistä vaan ja milloin vaan. Henna on pitkään ollut melko uskollinen Abun keloille ja vavoille, ja niitä pääasiassa kaapista ja repusta, autonperästä ja varastoista löytyy. Viime syksynä Raaseporissa menetetylle Revo Premier 30 kelalle etsitään yhä korvaajaa.

Hennan uteliaisuus näkyy myös innokkuutena testata aina jotakin uutta – niin paikkaa kuin välineitä ja tekniikoitakin. Tämän vuoden buumi näyttäisi olevan lajikalastus. Mieluisinta kalastusmuotoa Hennan on vaikea nimetä, mutta heittokalastuksen puoleen on käännyttävä. Myös onginta, pilkintä ja uistelu – kaikkeen löytyy vehkeet ja into. Erityisesti Henna on utelias metsälampien valloittaja, jota varten tiimillä onkin Navigator II kumivene sähköperämoottorilla ja pienellä lowrancen kaiulla. Sillä kombolla pääsee sinnekkin, minne Yamarin traikkuineen ei taitu!

Ainiin! Henna on myös saanut lisänimen Kalanoita vanhalta kalakonkarilta, todistettuaan ennakkoluulot vääriksi ja lunastettuaan keulanaisen paikan myös toisessa venekunnassa. Taskusta löytyy myös Hattulalaisen kalastusseura Kuhaveljet ry:n jäsenkortti, mutta aktiivisesti jäsentoiminnassa ei olla oltu vuosiin mukana. Kuhaveljien majalla Henna kuitenkin vietti lukuisia kesälomia lapsuudessa. Hennan mottoihin kuuluu ”Enemmän intoo ku taitoo” sekä ”mieluummin olisin kalassa”.

Nappaa tästä meidän Instagram-tilit seurantaan ja nauti retkistämme somessa!

Henna @neitinuuskamuikkunen
Ila @ila.fishing


Tägää ja voita!

Postaa kalakuvasi Instagramiin käyttäen #happyangler. Arvomme joka kuukausi 50 €:n lahjakortin #happyangler-tägiä käyttäneiden kesken!

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.