Laaja valikoima!
Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin!

F.O.H - Ville Uurainen

Olen aloittanut kalastuksen kolmi vuotiaana ukkini opastuksella mökillä. Kalastus on kulkenut sieltä saakka mukana, vaikka ei oikein koskaan ole ollut se pääharrastus itselle. Olen vuosia kalastanut "vain mökillä" milloin yksin, milloin kaveriporukalla mökkireissuilla. Vuosia välineet hankittiin lähimmästä hypermarketeista ja pidänkin itseäni puhtaana mökkikalastajana juuri tästä syystä.

Vuosi sitten otin kalastuksen pääharrastuksekseni, loin Instagram- sekä Youtube tilin kalareissuilleni. Tarkoitukseni on tuottaa mökkikalastajan tasoista kalastusta muille samantasoisille kalastajille. Videoissani haluan tuoda esiin myös omaa oppimista sekä havainnointia mitä matkanvarrella on vastaan tullut. Pyrin tuomaan videoilla huumorin ja hauskanpidon kautta tekemiseni esiin. Homman ei tarvitse aina olla niin vakavaa. Pyrin myös tuomaan esiin sitä itse fiilistä; aina se kalan saaminen ei ole se pääjuttu miksi kannattaa kalaan lähteä. Joskus matkalta saattaa kalojen sijaan löytää maailman siisteimmän auringonlaskun ja palan rauhaa.

Kalastan etupäässä virvelillä järvillä ahventa ja haukea. Omalla mökillä kalastan veneestä, mutta tälle kesälle ostin kumiveneen, jolla olen pikkuhiljaa alkanut laajentaa reviiriäni lähilammille/järville. Välineistönä olen aina käyttänyt edullisempia budjettiystävällisiä virveleitä. Tällä hetkellä ahvensettini on Patriot Caliber vapa / Okuma Skyliner avokela. Haukisettini on Daiwa megaforce 100THSL kela sekä BFT buster jerk stiff -vapa. Kallein väline taitaa olla tuo Daiwan hyrräkela, joka maksoi huimat 80 € alennuksessa. Ostan myös käytettynä kalastustarvikkeita itselleni. Kaikuluotaimena toimii juuri päivitetty Deeper Chrip+. Maininnanarvoista on myös se, että tänä vuonna ostin vasta elämäni ensimmäisen hyrräkelan, kun ymmärsin ettei sillä ahvensetillä ehkä kannata kalastaa metrihaukia.

Viime syksynä osallistuin ensimmäiseen kalakisaani syysahvenliigaan. Tälle vuodelle olen osallistunut nyt menossa olevaan kesähaukiliigaan sekä FPC-ahvenkilpailuun tulevana syksynä. Olen myös mukana menossa olevassa Rapalan Suuri ahvenkisassa.

Koska vuosia ostin vieheeni hypermarketeista, tuli jo lapsena Rapalan jokavuotiset kalastuoppaat erittäin tutuiksi ja enemmän varmaan niitä tuli luettua ja vieheiden värikoodit opeteltua kuin koulukirjoja. Myös legendaarinen Rapalan VHS kasetti löytyy edelleen hyllystä. Edelleen Rapala käsittää varmaan yli 90% kaikista vieheistäni ja yleensä tulee ostettua kaikki heidän uutuustuotteet testiin.

Tästä varmaan saa jo käsityksen millainen kalastaja olen. Itselle kalastus on rentoutumista, hetkeksi arjesta irroittautumista mutta myös itsensä haastamista sekä ruoan hankkimista. Lisäksi olen myös 3,5v tytön isä ja näyttää vahvasti siltä, että kohta alkaa olla virvelin hankinta käsillä ensi vuodelle, kun pyytelee jo mukaan reissuille veneeseen.

Nappaa tästä Instagram-tilini ja Youtube-kanavani seurantaan ja nauti retkistäni ja videoistani somessa!

@mokkikalastaja
Youtube-kanavani voit pistää tilaukseen tästä.


Tägää ja voita!

Postaa kalakuvasi Instagramiin käyttäen #happyangler. Arvomme joka kuukausi 50 €:n lahjakortin #happyangler-tägiä käyttäneiden kesken!

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.