Pasuripuikot
400 g pasurifilettä (3-5 kalaa) suikaleina
3 kuivattua kaffirlimetin lehteä murskattuna
1 valkosipulin kynsi silputtuna hienoksi
½ limetin kuori raastettuna
½ limetin mehu
1 rkl kurkumaa
suolaa
Leivitykseen
1 dl vehnäjauhoa
1 muna
½ dl korppujauhoa
½ dl murskattuja maissihiutaleita
Kastike
100 g majoneesia
½ limetin mehu
1 tl sokeria
Paista palat pienissä erissä pannulla öljyssä kullanruskeaksi. Käytä 3/4 tehoa etteivät puikot pääse palamaan. Tarjoile kukkakaalimuhennoksen, paistettujen kesäkasvisten ja limemajoneesin kera.
Pasuri (Abramis bjoerkna)
- Paras ruokakalakoko 200–500 g.
- Elää meressä, järvissä ja joissa, yleinen rehevissä vesissä.
- Helposti ongittavissa ongella. Nappaa matoon, taikinaan ja maissinjyvään.
Käyttö
- Maukas ja vähärasvainen.
- Ei matovaaraa. Voi syödä raakana!
- Graaviin ja kylmäsavuun.
- Paistettuna kokonaisena tai jauhettuina pihveinä tai pullina.
- Keittoon kalapullina.
- Sopii raskaana oleville ja imettäväisille (ei syöntirajoituksia).
Alihyödynnetty herkullinen arvokala
Teksti ja kuvat: Sakke Yrjölä