Rantamuikut (paistetut salakat)
20–30 salakkaa
3-5 tl suolaa
Leivitykseen
1 dl karkeaa ruisjauhoa
½ dl korppujauhoa
Paistamiseen
reilusti öljyä pannuun
2 rkl voita paiston loppuvaiheessa
Asettele kalat pannulle säteittäin pyrstöpäät kohti keskustaa ja paista keskikuumalla pannulla öljyssä rapeiksi. Halutessasi voit lisätä voita öljyn joukkoon. Rapeat salakat voi syödä rankoineen kaikkineen. Tarjoile esimerkiksi peruna-lanttumuusin, paistettujen kasvisten ja salaatin kera.
Salakka (Alburnus alburnus)
- Paras ruokakalakoko 10–13 cm.
- Elää meressä, järvissä ja joissa, yleinen avoimessa rantavedessä.
- Helposti ongittavissa pienikoukkuisella ongella pinnasta.
- Käytä pientä madonpalaa tai toukkaa.
Käyttö
- Maukas ja vähärasvainen.
- Ei matovaaraa. Voi syödä raakana!
- Parhaimmillaan kokonaisena paistettuna tai jauhettuna ja pihveiksi tai pulliksi paistettuna.
- Sopii raskaana oleville ja imettäville: (ei syöntirajoituksia).
Alihyödynnetty herkullinen arvokala