Särkipullat
400 g särkifilettä (4-8 kalaa) suikaleina
1 dl korppujauhoa
1 muna
½ dl öljyä tai voita
puolikas sipuli paloina
suolaa
Leivitykseen
1 dl seesaminsiemeniä
2 dl korppujauhoa
Kastike
200 g jugurttia (turkkilaista tai vastaavaa)
1 tl sokeria
½ sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 rkl tuoretta minttua silputtuna
suolaa
Paista pienissä erissä keskikuumalla pannulla runsaassa öljyssä rapeiksi. Halutessasi voit lisätä voita öljyn joukkoon. Rapeat salakat voi syödä rankoineen kaikkineen. Tarjoile perunahernemuusin, paistettujen kasvisten ja salaatin kera. Pirteä minttukastike sopii rasvaiselle kalalle.
Särki (Rutilus rutilus)
Paras ruokakalakoko 15–25 cm.
- Elää meressä, järvissä ja joissa
- Helposti ongittavissa pienikoukkuisella ongella.
- Nappaa matoon, toukkaan, taikinaan ja maissinjyvään.
Käyttö
- Maukas ja vähärasvainen.
- Ei matovaaraa. Voi syödä raakana!
- Parhaimmillaan kokonaisena paistettuna tai jauhettuna ja pihveiksi tai pulliksi paistettuna.
- Purkitettu savusärki on todella herkullista.
- Sopii raskaana oleville ja imettäville:(ei syöntirajoituksia).
Alihyödynnetty herkullinen arvokala