Savustetut lahnapihvit
Taikina
400 g lahnafilettä (1-2 kalaa) suikaleina
1 dl korppujauhoa
1 muna
½ dl öljyä tai voita
puolikas sipuli paloina
pieni pala chiliä
suolaa
Kastike
200 g Bulgarian jugurttia (tai vastaavaa)
½ limetin mehu
½ limetin kuori raastettuna
1 tl suolaa
tuoretta korianteria silputtuna
Leikkaa voipaperista pihviä isompia neliöitä ja painele taikinasta tasaisia pihvejä paperinpaloille. Aseta pihvit papereineen savustuspönttöön tai grilliin ja savusta noin 20–30 min. Tarjoile juuresmuusin, maukkaan salaatin ja raikkaan jugurttikastikkeen kera. Tämän ohjeen avulla voit valmistaa suuriakin määriä pihvejä valmiiksi ja pakastaa niitä myöhempää käyttöä varten.
Lahna (Abramis brama)
- Paras ruokakalakoko 0,3–2 kg.
- Elää meressä, järvissä ja joissa, yleinen rehevissä vesissä.
- Helposti ongittavissa ongella. Nappaa matoon, taikinaan ja maissinjyvään.
Käyttö
- Maukas ja vähärasvainen.
- Ei matovaaraa. Voi syödä raakana!
- Graaviin ja kylmäsavuun.
- Kokonaisena savustettuna upea kala.
- Keittoon kalapullina.
- Sopii raskaana oleville ja imettäväisille (ei syöntirajoituksia).
Alihyödynnetty herkullinen arvokala