Sorvakebab
Varrasmassa
400 g sorvafilettä pilkottuna kuutioiksi
1 dl korppujauhoa
1 muna
½ dl voisulaa (tai öljyä)
1 tuore chilipalko (väkevyys ja siemenet maun mukaan)
1 pala tuoretta inkivääriä
2 rkl fenkolinsiemeniä
1 rkl kurkumaa
4 kaffirlimetinlehteä
suolaa
Pintaan
1 pkt pekonia vartaitten pinnalle. Pekonin voi myös jättää pois, jos esikypsentää vartaat varovasti pannulla tai uunissa.
Kastike
200 g rasvaista jugurttia 1 limetin mehu 1 rkl sokeria 1 tl suolaa 2 tl juustokuminaa 1 tl kurkumaa
Puristele taikina tasaisesti kostutettujen varrastikkujen ympärille. Kierrä vartaitten ympärille pekonia (2 suikaletta/varras). Grillaa vartaita välillä käännellen kauniin ruskeiksi. Tarjoa grillattujen kasvisten ja basmatiriisin kera.
Sorva (Scardinius erythropthalmus)
- Paras ruokakalakoko 150–500 g.
- Elää meressä, järvissä ja joissa, yleinen rehevissä rantavesissä.
- Helposti ongittavissa ongella. Nappaa matoon, taikinaan ja maissinjyvään.
Käyttö
- Maukas ja vähärasvainen.
- Ei matovaaraa. Voi syödä raakana!
- Graaviin ja kylmäsavuun.
- Paistettuna kokonaisena tai jauhettuina pihveinä tai pullina.
- Keittoon kalapullina.
- Sopii raskaana oleville ja imettäväisille (ei syöntirajoituksia).
Alihyödynnetty herkullinen arvokala