Toimitus 1-3 arkipäivää!
Toimitus 0 €!*

Sorvakebab

Fileeraa sorva, poista kylkiruodot ja nahka. Pilko fileet pieniksi kuutioiksi. Pilko valkosipulin kynnet, inkivääri ja chili. Laita kaikki ainekset tilavaan kulhoon ja jauha tasaiseksi taikinaksi sauvasekoittimella.

Varrasmassa

400 g sorvafilettä pilkottuna kuutioiksi
1 dl korppujauhoa
1 muna
½ dl voisulaa (tai öljyä)
1 tuore chilipalko (väkevyys ja siemenet maun mukaan)
1 pala tuoretta inkivääriä
2 rkl fenkolinsiemeniä
1 rkl kurkumaa
4 kaffirlimetinlehteä
suolaa

Pintaan

1 pkt pekonia vartaitten pinnalle. Pekonin voi myös jättää pois, jos esikypsentää vartaat varovasti pannulla tai uunissa.

Kastike

200 g rasvaista jugurttia 1 limetin mehu 1 rkl sokeria 1 tl suolaa 2 tl juustokuminaa 1 tl kurkumaa

Puristele taikina tasaisesti kostutettujen varrastikkujen ympärille. Kierrä vartaitten ympärille pekonia (2 suikaletta/varras). Grillaa vartaita välillä käännellen kauniin ruskeiksi. Tarjoa grillattujen kasvisten ja basmatiriisin kera.
 
 

Sorva (Scardinius erythropthalmus)


- Paras ruokakalakoko 150–500 g.
- Elää meressä, järvissä ja joissa, yleinen rehevissä rantavesissä.
- Helposti ongittavissa ongella. Nappaa matoon, taikinaan ja maissinjyvään.

Käyttö

- Maukas ja vähärasvainen.
- Ei matovaaraa. Voi syödä raakana!
- Graaviin ja kylmäsavuun.
- Paistettuna kokonaisena tai jauhettuina pihveinä tai pullina.
- Keittoon kalapullina.
- Sopii raskaana oleville ja imettäväisille (ei syöntirajoituksia).

Alihyödynnetty herkullinen arvokala
Kaikki villikalat on pakastettava ennen raakakäyttöä +1 vrk -20°C.
 
Teksti ja kuvat: Sakke Yrjölä

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.