Nopeat toimitukset!
Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin!*

Ahvenen kalastus kesällä kovavieheillä – hauskaa ja tehokasta!

Millä vieheellä saada ahvenia kesällä? Kesä ja lämpimät vedet saavat ahvenet vaihtamaan aktiivisesti paikkaa ja syöntipiikit voivat olla vain hetken kestäviä. Näitä lämpimän veden raitapaitoja kannattaakin etsiä monipuolisesti eri tyyppisiltä paikoilta.

Karikot, yksittäiset kivet, laajemmat matalikot tai patit voivat kerätä ahvenia. Kivikkoiset pohjat ovat jigikalastajalle hyviä vaihtoehtoja, mutta ajoittain liian pahoja jigaukseen turhan suuren viehehävikin takia.

Tällaisen paikan osuessa kohdalle tai muutenkin kannattaa siirtyä muiden vieheiden pariin. Perinteiset lipat, pienet lusikat ja nykyisin myös erityyppiset modernit lippavieheet tai värinävieheet ovat loistava vaihtoehto tällaisten paikkojen kalastukseen.

Kesähelteiden vieheet

Ahvenen kesäkalastuksessa kannattaa palata viehekalustossa välkettä, liikettä ja ääntä tuottavaan kalustoon. Vanhat perinteiset lipat, uudemmat Blade Bait ja Spin Tail -vieheet herättävät ahventen mielenkiinnon kauempaakin ja parhaimmillaan vieheet saa kaivaa syvältä kalojen kurkusta.

Lipat – Ääntä ja välkettä

Lippauistin on monen pakissa ollut jo ensi metreistä lähtien. Perinteistä viehettä ei kannata sivuuttaa kesäisessä ahvenjahdissa. Lippaa heittäessä kannattaa panostaa siiman päässä olevaan lukkoleikariin, mitä parempi leikari, sitä vähemmän lippa kiertää siimaa. Osa lippavieheistä on sellaisia, että niissä vieheen runko estää pyörimisen toimien kölinä ja pitäen näin vieheen aina oikeassa asennossa. Tutustu lippavalikoimaan ja hanki ottipelit!

Blade Bait – Värinää veteen

Blade Bait on lusikan ja vaapun yhdistelmä muokattuna metalliseksi versioksi. Viehe kiinnitetään selästä, jossa on usein useampi kiinnitysreikä. Kiinnitysreiän valinnalla voi vaikuttaa vieheen väpätykseen eli uintiin. Mitä lähempänä keulaa sitä pienempi värinä ja mitä kauempana, sitä kovempi. Blade Bait -vieheet ovat erinomaisia myös toutaimen kalastukseen, eikä haukikaan voi niitä juuri vastustaa. Blade Bait tyylisen vieheen runkomateriaali voi olla myös muovia, jolloin sen sisällä olevat räminäkuulat muodostavat ääntä veden alla. Tutustu blade blaideihin ja hanki omasi!

Spin Tail – Kelaten tai jigaten

Testireissullamme paras tekniikka kalastaa Spin Tail vieheillä oli ”jigaus”. Vieheen annetaan vajota pohjaan, jonka jälkeen sitä voidaan uittaa jigauksesta tutulla katkonaisella uittotyylillä, esimerkiksi nopeasti pari kammen pyöräytystä ja sen jälkeen vajotus pohjaan ja tätä toistaen. Tätä uittotyyliä toistamalla ja hieman käsialatyylisesti muuttelemalla saadaan hyviä tuloksia ja monesti päivän koodi löytyy juuri kokeilemalla ennkkoluulottomasti. Spin Tail lippavieheet toimivat hienosti myös tasaisesti kelaamalla kun kalaa tavoitellaan esimerkiksi pinnan tuntumasta tai välivedestä. Spin Tai vieheet ovat osoittautuneet myös varteenotettavaksi kuhavieheeksi. Suuremmat koot toimivat myös erinomaisesti hauelle lämpimän veden aikana. Lisäksi tätä viehetyyppiä kannattaa kokeilla myös toutaimelle sekä kirjolohelle. Tutustu spintails -vieheisiin ja tilaa suosikkisi!

Chatterbait – värinää ja kokoa

Chatterbait -vieheissä ideana on ”leukalappu” joka veden vastuksesta luo veteen uskomattoman paljon värinää ja liikettä, jolloin se ei jää huomaamatta petokaloilta. Chattereillä voi myös kalastaa jigitekniikalla, vieheen vajotessa sen kuminen huntu väreilee houkuttelevasti houkutellen kalat luokseen. Erinomainen viehe hieman vauraammalle ahvenelle, mutta toimii tehokkaasti myös hauelle. Chatterbaitit pakkiin, valitse ja tilaa suosikkisi!

Näillä me onnistuimme kesähelteessä Lohjanjärvellä, toivottavasti sinä onnistut myös kotivesillä!

Kireitä siimoja!

 

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.