Nopeat toimitukset!
Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin!*

Hauen uistelu keväällä - toukokuu on haukiuistelun juhla-aikaa!

Oikeilla välineillä ja tekniikoilla jokainen voi parantaa ennätystään!

Hauki kutee keväällä jäiden lähdön aikoihin tai vähän sen jälkeen. Kudun jälkeen hauki on aktiivinen ja tankkaa ravintoa palautuakseen kudun rasituksista. Yleensä parasta kalastusaikaa on toukokuu.

Hauen kutupaikkoja ovat matalat ruohikkoiset rannat ja lahdet. Näille samoille paikoille hauki jää kudun jälkeen tankkaamaan ja käy aktiivisesti uistimeen. Parhaita paikkoja ovat matalat (noin 1-3 metriä) lahdet ja kaislikkoiset rannat. Hauki viihtyy parhaiten paikoissa, joissa on runsaasti vesikasvillisuutta joiden seassa hauki vaanii saalistaan. Muista, että vesikasvillisuus voi olla myös veden alla ja nopeasti katsottuna moni ottipaikka voi jäädä kokeilematta. Vetouisteluun kaiken tarpeellisen löydät vetouistelutuoteryhmästä.

VIDEO -
 KuhanVetäsen Trolling Team keväisillä haukiapajilla:

  

Parhaat haukipaikat keväällä 

  • Matalat  pienet lahdet (1-3m), jossa vähintään rannoilla runsaasti vesikasvillisuutta.
  • Isompien lahtien tai selkien matalat rannat, joissa riittävästi vesikasvillisuutta (kaislat, lumpeet, ahvenvita).
  • Syvät (yli 3 metriä) rannat voi unohtaa. Samoin hiekkapohjaiset rannat, joissa ei ole vesikasvillisuutta.  

Uistelutekniikat 

  • Uistele lähellä rantoja tai vesikasvillisuuden reunoja (kierrä mökkirannat riittävän kaukaa). Ei haittaa vaikka välillä koukkaat läpi harvasta lumpeikosta. Kaislikon läpi ei kannata uistella, kaislasta uistin ei helposti lähde irti.
  • Keväällä hauki on matalassa, metri vettä veneen alla riittää. Hauki ei pelkää venettä!
  • Vapa / vavat kannattaa asettaa suoraan veneen sivulle mikäli ei käytetä plaanareita. Vavan kärki kannattaa pitää lähellä veden pintaa. Alkuun pääsee hienosti kahdella vavalla, vapa per sivu.  

Uistimet

  • Pintauintiset (uintisyvyys n. 1m) vaaput toimivat keväällä parhaiten. Matalassa vedessä vaaput eivät saa uida liian syvällä. Hyviä vaappuja esim. Bomber 15A tai Rapala Husky 13cm.
  • Väreistä toimivat lähes aina kirkkaat ärsykevärit, keltainen, punainen ja oranssi.
  • Siimaa ei kannata laskea ulos liian paljoa. Bomberille tai Rapalan Huskylle riittää noin 10-20 metriä 1-3 metrin vedessä.  Hauki ottaa vieheeseen myös veneen vierestä.  Jos uistin kerää jatkuvasti roskaa, lyhennä ulkona olevan siima pituutta.  1,8 metrin vavalla ja 2 metrin siimalla olemme saaneet jopa 6,5 kilon hauen!
  • Hauenkalastuksessa kannattaa aina käyttää kunnollista ja riittävän pitkää peruketta (20-30cm). Esim. Abu Garcia 23 cm peruke.

Rohkeasti kokeilemaan keväistä hauenuistelua, ennätykset on tehty rikottaviksi!


TEKSTI:

Tuomas ja Jussi Hutri
KuhanVetäsen Trolling Team
www.kuhanvetasen.com


KuhanVetäsen Trolling Team on Happy Angler -kalastusverkkokaupan yhteistyökumppani.

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.