Nopeat toimitukset!
Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin!*

Drop shot jigaus

Drop shot jigauksessa idea on hyvin pitkälti sama kuin heittojigauksessa. Toisinaan tämä tekniikka on kuitenkin heittojigausta huomattavasti tehokkaampi. Tässä tekniikassa jigi kulkee painon yläpuolella ja pystymme kalastamaan tehokkaasti myös ongelmallisilla pohjilla. Drop shot jigauksen yksi vahvuus on mahdollisuus uittaa jigiä pohjan välittömässä läheisyydessä niin, ettei siimaa tarvitse samalla kelata ollenkaan. Drop shot jigauksessa kalastajan ”käsiala” vavan käsittelyssä ja kelauksen rytmityksessä on suuremmassa roolissa, ja antaa mahdollisuudet käyttää erilaisia tekniikoita joilla ärsyttää passiivinen kala iskemään. Kuten kaikissa kalastusmuodoissa, myös drop shot jigauksessa on erittäin tärkeää valita välineet oikein, jotta kalastus olisi mahdollisimman hauskaa jatehokasta.

Vapa: 180-195cm pitkä, erittäin tunnokas ja herkällä kärjellä varustettu.

Kela: Kokoluokka 1000-1500 (2500 mikäli kohdekala on hauki). Kelassa on oltava täysin takaliikkeetön kampi, jotta kalastustuntuma olisi mahdollisimman hyvä eikä kala saa vastaiskussa yhtään löysää.

Siima: Ehdottomasti kuitusiima, vahvuudeltaan 0.10-0.16mm (hauelle jopa 0.20mm). Mahdollisimman näkyvä, esim. fl. keltainen on erittäin hyvä väri, jolloin siimasta on helpompi lukea kalan tärpit. Kuitusiiman etuna on venymättömyys, joka parantaa kalastustuntumaa ja kalojen tartutusta. Ohuen siiman etuna on pitkät heitot ja pienempi tuulipussi kalastustilanteessa.

Tapsi: Kuitusiiman jatkeena kannattaa ehdottomasti käyttää fluorocarbontapsia, vahvuudessa 0.35-0.60mm (hauenkalastuksessa jopa 0.80mm). Tapsi parantaa kulutuksen kestoa kivikoissa ja kuhan/hauen hampaissa, toimii iskun vaimentimena ja rauhoittaa myös jigin uintia. Sopiva mitta on 50-150cm. Fluorocarbontapsiin kiinnitetään drop shot koukut (esim. Shogun Drop Shot), normaalisti 1-3kpl (joihin laitetaan drop shot jigit, esimerkiksi haarapyrstöiset). Tapsin perään tulee drop shot paino, esim. K.P Drop Shot paino Tube tai Round.

Drop shot jigauksessa voi käyttää monen mallisia jigejä. Esimerkiksi 2017 uutuusmallit K.P Crystal Minnow ja K.P Happo Minnow ovat antaneet huipputuloksia niin kuhan kuin ahvenenkin suhteen.

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.