Nopeat toimitukset!
TOIMITUS 0 €!*

Vaappukoulu - Solmujen ja leikareiden vaikutus vaapun uintiin

Tässä jaksossa opit ymmärtämään mikä merkitys solmuilla ja leikareilla on vaapun uintiin. Kiinteästi sidottu solmu tappaa vaapun uinnin ja sen vuoksi siima täytyy sitoa lenkkisolmulla, tai leikarilla paikoilleen. Luonnollisimmillaan vaapun uinti on lenkkisolmun päässä.

Hyvin usein vaapun nokkalenkki naarmuuntuu korjatessa, tai säätäessä uinteja. Lenkkisolmuja käytettäessä on vaarana siiman katkeaminen väsytystilanteessa, koska naarmut nokkalenkissä leikkaavat helposti siiman poikki. Onkin suositeltavaa käyttää sellaisia virityspihtejä, jonka sisäpinta on sileä, jolloin naarmuja ei synny niin helposti. Hyvän virityspihdin ominaisuuksina mainittakoon lyhyt kärkiosa, jolloin nokkalenkkiin tehtävät muutokset on helpoiten toteutettavissa. Leikari estää siiman katkeamisen, mutta on  tärkeää mitoittaa leikarin koko käytettävään vieheeseen, sillä liian iso leikari suhteessa vaapun massaan saattaa "tappaa" uinnin. Oikea koko löytyy kokeilemalla ja vertailemalla uinteja eri kokoisten leikareiden kanssa.
 
 

 


TEKSTI & VIDEO:


Kari Lossi
Kymi Fishing -pääopas

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.