Nopeat toimitukset!
Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin!*

Lämpösaappaiden valitseminen - Näin valitset sopivat

Pohditko mitkä ovat tarpeisiisi sopivat lämpösaappaat? Näiden yksinkertaisten vinkkien avulla onnistut valitsemaan itsellesi sopivan vaihtoehdon. Lämpösaappaita valitessa huomio kannattaa kiinnittää erityisesti kolmeen asiaan: kokoon, lämpötilavaihteluihin sekä maastoon, jossa saappaita tulet käyttämään - lue alta tarkemmat vinkit.

1. Valitse normaalia isompi koko

Vaikka lämpösaappaat ovat itsessään jo lämpimät ja niihin riittää usein tavallinen ohut sukka, on hyvä valita tarpeeksi väljä koko. Väljyys mahdollistaa, että ilma kiertää riittävästi saappaan sisällä ja näin saapas pysyy lämpimänä myös kovissa pakkasasteissa.

Monissa lämpösaappaissa on sisällä vuori, joka osaltaan pienentää kengän todellista kokoa. Kun valitset yhden tai kaksi numeroa normaalia kengänkokoasi suuremman koon, on saapas varmasti riittävän tilava jalallesi. Tämä mahdollistaa, että ilma kiertää hyvin ja saapas on miellyttävän tuntuinen käyttää. Hieman väljempi saapas jättää myös tilaa villasukan lisäämiselle äärimmäisen kylmissä olosuhteissa. Mikäli saappaan vuori on irrotettava ja saapas tuntuu ilman vuorta liian väljältä, voi saappaan kokoon vaikuttaa erillisellä kengänpohjallisella.

2. Valitse kiinteä tai irrotettava vuori käyttötarkoituksen mukaan

Pilkki- ja lämpösaappaista löytyy useita eri malleja. Osassa on kiinteä vuori, jota ei saa irti, toisissa vuori on irrotettava. Irrotettava vuori on hyödyllinen valinta monessakin mielessä. Jos saapas on kastunut sisältä tai sen sisään on päässyt kosteutta, irrotettava vuori on helppo ottaa pois saappaan sisältä ja kuivata erillään. Näin vuoren saa kuivatettua nopeammin ja varmemmin.

Irrotettava vuori mahdollistaa myös saappaiden monikäyttöisyyden. Vuoren ansiosta saapas soveltuu erinomaisesti ääriolosuhteisiin, aina jopa -30 asteen pakkaskeleihin. Ilman vuorta saapasta voi käyttää normaalin kumisaappaan tapaan, vaikka ympäri vuoden.

Huomioithan, että mikäli valitset normaalia kengännumeroasi suuremman koon, vuoren poistaminen saappaasta lisää väljyyttä saappaan sisässä. Erilliset kengänpohjalliset tai paksummat sukat ovat kuitenkin oivallinen apu kengän koon muovaamiseksi sopivaksi.

3. Valitse liukkaaseen maastoon nastallinen malli

Osassa lämpösaapasmalleissa on pohjassa nastat, jotka ovat erinomainen lisä erityisen liukkaassa maastossa, kuten jäällä. Mikäli tiedät, että tulet käyttämään saappaita pääasiassa jäisellä pinnalla, suosittelemme valitsemaan mallin, jonka pohjassa on kiinteät nastat. Nastoilla varustetut lämpösaappaat tekevät liukkailla ja jäisillä keleillä liikkumisen todella helpoksi.

Nastapohjaiset lämpösaappaat on tarkoitettu nimenomaan jäisille pinnoille talvikäyttöön. Jos etsit lämpösaappaita ympärivuotiseen käyttöön, valitse lämpösaappaat ilman nastoja. Niin kätevät kuin nastat ovatkin liukkaalla pinnalla, ne aiheuttavat enemmän haittaa kuin hyötyä jämäkällä, luistamattomalla alustalla.

Valitse lämpö- tai pilkkisaappaat ylläluettelemiemme vinkkien avulla, niin löydät takuulla omaan käyttötarkoitukseesi sopivan vaihtoehdon. Kattavasta valikoimastamme löydät lämpösaappaat niin naisille kuin miehille - nastoilla tai ilman.

Katso kaikki pilkki- ja lämpösaappaamme tästä, valitse itsellesi sopivat ja tee tilaus jo tänään.

Lämpimiä pilkki- ja muita reissuhetkiä,

toivottaa Happy Angler

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.