Laaja valikoima!
Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin!*

Friends Of Happy Angler - Jani ja Jonatan MiettinenKalastus on ollut jollain tasolla mukana elämässäni lapsesta asti, mutta harrastus siitä tuli noin10 vuotta sitten muutettuamme järven läheisyyteen maaseudun rauhaan.

Ensimmäiset vuodet lähinnä vetouistelin uudella kotijärvellä. Saaliskaloina perinteiset ahven, hauki ja kuha. Vaappuja tuli hankittua, vaikka minkä merkkisiä ja lopulta omaksi suosikiksi nousi Jenna Vaaput, joilla on monet ruokakalat saatu. Jenna Vaapuilla on noussut myös isoimmat kuhat ja hauet. Jossain vaiheessa mukaan tuli heittokalastus, mutta pääpaino oli edelleen vetouistelussa.

Myös poikani Jonatan alkoi viihtymään mukana kalassa, vaikka välillä tärppien odotteleminen uistelussa taisi olla pojalle aika tylsää. Näistä reissuista kuitenkin kipinä kalastuksesta syntyi, joka näyttää nyt roihuvan. Yhdessä olemme tehneet useat kalastusreissut vuosien aikana.

Olemme aina pitäneet vastuullista ja valikoivaa kalastusta yllä, ruokakalat lähtevät monesti mukaan, mutta pienet sekä suuret kalat pyritään päästämään takaisin.

Vuoden 2021 loppukesällä heräsi mielenkiinto myös muita hieman tavanomaisista poikkeavia kalalajeja kohtaan. Varmasti suurena innoittajana oli YouTubeen julkaistut videot eri kalalajien kalastamisesta.

Pienen tutkimisen jälkeen selvisi, että pohja-, kela- ja feederonginnalla olisi mahdollista saada useampia eri särkikaloja napattua. Turvan pohjaonkimisesta nakkimakkaran palalla, siitä se lajikalastus alkoi. Ensimmäisen suurkalaturvan iskettyä koukkuun, selvisi että onkiminen oli tullut kalastukseemme jäädäkseen. Muita onkikaloja reilun vuoden aika on ollut mm. vimpa, pasuri, säyne, toutain, suutari ja ruutana.

Kalustona on tällä hetkellä reilu viisi metrinen soutuvene, minkä tukevuus sekä tilat riittävät kahdelle mainiosti. Moottorina 5 hp Yamaha tai sähköperämoottori riippuen kalastuksesta sekä uusimpana päivityksenä sähkökeulamoottori.

Keulakone helpottaa niin paljon heittokalastusta, ettei enää ilman pärjäisi. Yleensä kalastuskohteet ovat olleet pienillä vesistöillä tai pienten siirtymien päässä, niin tarvetta nopeammalle veneelle ei ole vielä ollut, ehkäpä joku päivä.Kalastuksemme on painottunut Itä-Uusimaa ja Kymenlaakso alueelle, mutta kauempanakin välillä käymme. Vene on aina trailerilla, niin helppo vaihtaa ja etsiä uusia kalastuspaikkoja.

Lowrancen Elite TI2 9” toimii tällä hetkellä karttaplotterina ja kaikuluotaimena ja viistoluotaimena helpottaa mukavasti kalapaikkojen ja kalojen löytämistä.

Vapoja, keloja ja uistimia alkaa olemaan eri kalastusmuotoihin kohtalainen määrä, varmasti vähemmälläkin pärjäisi.   

Kuluvana vuonna tuli uutuutena meidän kalastukseemme erilaiset kovavieheet eli Blade baitit sekä Spin Tailit, mitkä antoivat hyvin ahventa ja olivat erityisesti toutainten mieleen. Eiköhän me seuraavillekin kalastuskausille jotain uutta taas keksitä.

Kalastuksessa parasta on ehdottomasti monipuolisuus, aina voi vaihtaa kalastustapoja tai kohdekaloja, niin saa helposti monipuolisuutta harrastukseen. Myös kalastuksen pystyy aloittamaan pienellä budjetilla ja keräämään välineitä pikkuhiljaa lisää, kaikkea ei todellakaan tarvitse heti löytyä.

Haluamme tuoda Friends of Happy Angler tiimiin rentoa, monipuolista kalastusta yksin ja yhdessä.

Paljon on vielä kokeiltavaa ja opittavaa kalastuksen parissa, tervetuloa seuraamaan matkaamme Instagramista!

Jani @miettinen.jani 
Jonatan @jonatan.miettinen

Tägää ja voita!

Postaa kalakuvasi Instagramiin käyttäen #happyangler. Arvomme joka kuukausi 50 €:n lahjakortin #happyangler-tägiä käyttäneiden kesken!

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.