Nopeat toimitukset!
Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin!*

Friends Of Happy Angler - Jani ja Jonatan MiettinenKalastus on ollut jollain tasolla mukana elämässäni lapsesta asti, mutta harrastus siitä tuli noin 10 vuotta sitten muutettuamme järven läheisyyteen maaseudun rauhaan.

Ensimmäiset vuodet lähinnä vetouistelin uudella kotijärvellä. Saaliskaloina perinteiset ahven, hauki ja kuha. Vaappuja tuli hankittua, vaikka minkä merkkisiä ja lopulta omaksi suosikiksi nousi Jenna Vaaput, joilla on monet ruokakalat saatu. Jenna Vaapuilla on noussut useampi suurkuha ja sekä isoin hauki, 10,2kg. Jossain vaiheessa heittokalastus alkoi tulla mukaan kalastukseen ja nykyään vetouistelu on jäänyt todella vähiin.

Myös poikani Jonatan alkoi viihtymään mukana kalassa, vaikka välillä tärppien odotteleminen uistelussa taisi olla pojalle aika tylsää. Näistä reissuista kuitenkin kipinä kalastuksesta syntyi, joka näyttää nyt roihuvan. Yhdessä olemme tehneet useat kalastusreissut vuosien aikana.

Olemme aina pitäneet vastuullista ja valikoivaa kalastusta yllä, ruokakalat lähtevät monesti mukaan, mutta pienet sekä suuret kalat pyritään päästämään takaisin.

Vuoden 2021 loppukesällä heräsi mielenkiinto myös muita hieman tavanomaisista poikkeavia kalalajeja kohtaan. Varmasti suurena innoittajana oli YouTubeen julkaistut videot eri kalalajien kalastamisesta.

Vuoden 2021 loppukesällä heräsi mielenkiinto myös muita hieman tavanomaisista poikkeavia kalalajeja kohtaan. Varmasti suurena innoittajana oli YouTubeen julkaistut videot eri kalalajien kalastamisesta.

Pienen tutkimisen jälkeen selvisi, että pohja-, kela- ja feederonginnalla olisi mahdollista saada useampia eri särkikaloja napattua. Turvan pohjaonkimisesta nakkimakkaran palalla, siitä se lajikalastus alkoi. Ensimmäisen suurkalaturvan iskettyä koukkuun, selvisi että onkiminen oli tullut kalastukseemme jäädäkseen. Muita onkikaloja reilun vuoden aika on ollut mm. vimpa, pasuri, säyne, toutain, suutari ja ruutana.

Kalustona on tällä hetkellä reilu viisi metrinen soutuvene, minkä tukevuus sekä tilat riittävät kahdelle mainiosti. Moottorina 5 hp Yamaha tai sähköperämoottori riippuen kalastuksesta sekä keulasta löytyy sähkökeulamoottori. Keulakone helpottaa niin paljon heittokalastusta, ettei enää ilman pärjäisi.

Yleensä kalastuskohteet ovat olleet pienillä vesistöillä tai pienten siirtymien päässä, niin tarvetta nopeammalle veneelle ei ole vielä ollut mutta eiköhän aika olisi päivittää heittokalastukseen soveltuva pienehkö moottorivene.

Kalastuksemme on painottunut Itä-Uusimaa ja Kymenlaakso alueelle, mutta kauempanakin välillä käymme. Vene on aina trailerilla, niin helppo vaihtaa ja etsiä uusia kalastuspaikkoja.

Lowrancen Elite TI2 9” toimii tällä hetkellä karttaplotterina ja viistokaikuluotaimena. Viime kaudella tuli mukaan Lowrance HDS Live 9” + Active Target, joka on mullistanut täsmäkalastuksen ja helpottanut kalojen/kalaparvien seurantaa sekä avannut kalojen käyttääntymistä eritilanteissa. Myös vedenalainen maailma kivineen ja kasvineen aukeaa hieman erilailla liveluotaimilla.

Livekalastuksen uutuuden viehätys vei viimekaudella mennessään mutta tänä vuonna olisi tarkoitus keskittyä myös muihin kalastusmuotoihin sekä kalastaa myös tavallisista poikkeavia lajeja.

Kalastuksessa parasta on ehdottomasti monipuolisuus, aina voi vaihtaa kalastustapoja, -paikkoja tai kohdekaloja, niin saa helposti monipuolisuutta harrastukseen. Myös kalastuksen pystyy aloittamaan pienellä budjetilla ja keräämään välineitä pikkuhiljaa lisää, kaikkea ei todellakaan tarvitse heti löytyä.

Haluamme tuoda Friends of Happy Angler tiimiin rentoa, monipuolista kalastusta yksin ja yhdessä.

Paljon on vielä kokeiltavaa ja opittavaa kalastuksen parissa, tervetuloa seuraamaan matkaamme Instagramista!

Jani @miettinen.jani 
Jonatan @jonatan_08_08


Tägää ja voita!

Postaa kalakuvasi Instagramiin käyttäen #happyangler. Arvomme joka kuukausi 50 €:n lahjakortin #happyangler-tägiä käyttäneiden kesken!

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.