Nopeat toimitukset!
Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin!*

Happy Angler Challenge kalastuskilpailu

Oman lajinsa suurimmaksi ja puhutuimmaksi kalastuskilpailuksi noussut Happy Angler Challenge järjestetään jälleen syyskuussa Lohjanjärvellä. Venemäärä on rajoitettu 150 veneeseen, jotta kaikki kilpailijat mahtuvat veneineen Aurlahden rantaan. Seuraa kilpailun Facebook-sivuja ja pysyt aina ajan tasalla viimeisimmistä tiedotteista!

 

Kilpailun järjestää Lohjan Kalaseura ry / Kuhanvetasen.com, nimisponsorina toimii Happy Angler.

Kaikki kilpailua koskevat tiedustelut:
heittokisa@gmail.com
https://www.facebook.com/HappyAnglerChallenge/
040 6621 771

Kilpailualueen kartan näet tästä.


Veneenlaskupaikka + traileriparkki
Osoite: Liessaarenkatu, LohjaKisakeskus


Hiidensalmen laskuluiska

Säännöt

Aika, paikka ja kilpailualue

7.9.2024, kilpailuaika klo 11.00–17.00, siirtymäaika 30min/suunta. Kilpailukeskus Aurlahti Rantakafe, Lohja. Kilpailualueena on karttaan merkitty alue. Kilpailuajan päätyttyä kilpailijat palaavat kilpailukeskukseen suorinta reittiä (viimeistään 17.30 oltava rannassa).

 

Ilmoittautuminen

Ennakkoilmoittautumisen tiedot ilmoitetaan kilpailun Facebook-sivuilla. Kilpailuun voi ilmoittautua vain ennakkoon, paikan päällä ilmoittautuminen ei ole mahdollista.

Jokaisen venekunnan tulee kilpailupäivänä ennen kipparikokousta (klo 9.45) käydä ilmoittautumassa kilpailukeskuksessa, jossa venekunnalle jaetaan kilpailukortti, mittalauta, säännöt, kartta ja numerotarra, joka tulee liimata veneeseen selvästi näkyvään paikkaan. Mittalauta tulee palauttaa kilpailun jälkeen.

 

Kipparikokous

Kipparikokous on klo 9.45. Jokaisesta venekunnasta oltava edustaja paikalla! Näihin sääntöihin voidaan antaa tarkennuksia kipparikokouksessa.

 

Periaatteet

Kilpailussa noudatetaan C&R -periaatetta. Saadut kalat mitataan, valokuvataan ja vapautetaan. Kaloja ei tuoda punnitukseen. Kilpailu on avoin kaikille kalastuksen harrastajille (max. 150 venekuntaa) ja se käydään venekunnittain, venekunnan koko 2-3 henkilöä. Yksin osallistuminen ei ole mahdollista.

 

Kilpailukalat

Hauki (alamitta 60 cm)
Kuha (alamitta 45 cm)
Ahven (alamitta 25 cm)

Kilpailun ratkaisee pisin yhteistulos kertoimilla kerrottuna, 1 kala / laji (hauki x1, kuha x1,5 ja ahven x2,7).

 

Kalojen mittaus

Kalat mitataan veneessä virallisella Rapala-mittalaudalla, joka jaetaan jokaiselle venekunnalle ilmoittautumisen yhteydessä. Kalan pää tulee olla kiinni mittalaudan etureunassa ja kala suorassa kyljellään mittalaudan päällä. Vain tasasentit lasketaan, esim. 60,2cm = 60cm, 60,9cm = 60cm (pyöristys aina tasasenttiin alaspäin). Pituus mitataan kalan yhteen puristetun leuan kärjestä yhteen puristetun pyrstöevän kärkeen. Mittalauta palautetaan puhtaana järjestäjille kilpailun jälkeen.

 

Kalojen kuvaus

Kilpailukortti pitää näkyä selvästi jokaisessa kuvassa!

Jokaisesta venekunnan ilmoittamasta kalasta tulee olla kaksi kuvaa, mittalautakuva (vain virallinen Rapala-mittalauta) ja poseerauskuva. Mittalautakuvassa kalan ja kilpailukortin tulee näkyä kuvassa kokonaan ja mittalaudan lukema tulee olla selvästi luettavissa kuvasta. Kalasta saa pitää kiinni sen ollessa mittalaudalla. Poseerauskuvassa tulee näkyä kala, kilpailukortti, kalansaaja ja maisemaa. Kilpailijoilla tulee olla kamera/puhelin, jolla saaliit kuvataan. Kameran/puhelimen päivämäärä ja kellonaika tulee olla oikeat, jotta pyyntiajankohta voidaan varmistaa kuvan tiedoista. Kilpailija huolehtii siitä, että kuvat voidaan siirtää kamerasta/puhelimesta tietokoneelle (SD-muistikortti, USB-kaapeli, sähköposti). Kalat joiden pituutta ei voida varmistaa epäselvän kuvan takia hylätään. Kalat joiden kummassakin kuvassa ei näy kilpailukorttia hylätään. Kalojen ilmoittaminen Saadut kalat ilmoitetaan järjestäjille puhelimitse välittömästi heti mittauksen ja kuvauksen jälkeen (numerot ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä). Ilmoita soittaessa: ”tiimin kilpailunumero, kalalaji ja pituus”. Jälkikäteen ilmoitettuja kaloja ei hyväksytä. Vain pisin kala / laji ratkaisee, joten ilmoita vain tulostasi parantavat kalat. Kaloja ei voi ilmoittaa tekstiviestillä tai sähköpostilla, vain soittamalla.

 

Kalakuvien palautus

Kilpailuajan päätyttyä kilpailun järjestäjä kutsuu tekstiviestitse kymmenen parasta sekä kaksi pisimmät yksittäiset kalat / laji saanutta venekuntaa kuvien tarkistukseen kilpailukeskukseen. Kuvat pisimmistä kaloista per laji siirretään kilpailun järjestäjän tietokoneelle tarkistusta varten sähköpostilla tai muistikortilta. Muut venekunnat eivät lähetä tai tuo kalakuvia kilpailun järjestäjille.

Mikäli pituus eroaa ilmoitetusta, on järjestäjillä oikeus tulkita kalan pituus kuvasta. Tasatuloksen sattuessa yhteistuloksessa ratkaisee suurin kala kertoimin kerrottuna, jos sama, niin toiseksi suurin kala kertoimin kerrottuna ja sen jälkeen arpa. Pisimmät kalat sarjoissa tasatuloksen ratkaisee aikaisemmin ilmoitettu kala, jos sama aika niin arpa.

 

Kalastustavat

Kalastus tapahtuu ainoastaan veneestä vapavälinein. Kaikki vapavälinein tapahtuvat kalastusmuodot ovat sallittuja. Käytössä saa olla kerrallaan 1 vapa/henkilö, varavapoja saa olla mukana veneessä. Vapaa kohden saa olla käytössä vain yksi viehe kerrallaan. Uistellessa plaanareiden ja takiloiden käyttö on kielletty. Elävän ja kuolleen syötin, matojen, toukkien ja muiden niihin rinnastettavien syöttien käyttö on kielletty. Kilpailuaikana ei saa mennä 50m lähemmäksi toista kalastavaa venettä, eikä tahallisesti häiritä toisten kilpailijoiden suoritusta. Kilpailun aikana on vältettävä tarpeettoman häiriön aiheuttamista ranta-asutukselle ja noudatettava vesiliikenne määräyksiä. Kilpailualueelta ei saa poistua, eikä rantautua muualle kuin lähtörantaan ilman järjestäjien lupaa. Kilpailun järjestäjä suosittelee välttämään kalastusta yli 10m syvyydestä vastuullisen kalastuksen nimissä. Kilpailun järjestäjä suorittaa kilpailuaikana valvontaa ja kilpailijoiden on pyydettäessä esitettävä käytettävät kalastusvälineet valvojille.

 

Vastuut

Jokainen kilpailija osallistuu kilpailuun omalla vastuulla. Ilmoittautumalla kilpailuun kilpailija hyväksyy nämä säännöt ja sitoutuu noudattamaan niitä. Kilpailijoiden ottamia valokuvia kilpailukaloista voidaan käyttää kilpailuun liittyvissä järjestäjän ja yhteistyökumppaneiden julkaisuissa. Kilpailun järjestäjä ja yhteistyökumppanit voivat valokuvata ja videoida osallistujien kilpailusuoritusta ja käyttää materiaalia omissa julkaisuissaan. Kilpailun järjestää Lohjan Kalaseura ry. Palkinnon arvon mahdollinen ilmoittaminen verottajalle on palkinnon saaneen vastuulla. Kilpailumaksu sisältää kilpailualueen kalastusluvat (kaikilla 18–64-vuotiailla kilpailijoilla tulee olla valtion kalastonhoitomaksu maksettuna), kilpailukartan sekä mittalaudan kilpailun ajaksi. Kilpailun järjestäjän päätöksistä ei voi valittaa.

Tulokset

Happy Angler Challenge tulokset 2023

Happy Angler Challenge tulokset 2022

Happy Angler Challenge tulokset 2021

Happy Angler Challenge tulokset 2019

Happy Angler Challenge tulokset 2018

Hong Kong Challenge tulokset 2017 

Hong Kong Challenge 2017 on viety läpi onnistuneesti ja 150:n venekunnan joukosta parhaat ovat selvillä. Mestareiksi kalasti upeasti peräti 20 pisteen erolla seuraavaan venekunta MATOMarkus PesonenTomas Boman ja Jari Ollikainen. Isot onnittelut kovasta suorituksesta ja huippupalkinnoista!

Hopealle ylsi Team SinimeriSami SinimeriKalle Hentula ja Simon Wikström. Pronssia venekunta Henri-Saari +1, jossa mukana olivat Antti Henriksson ja Ari Westermark.

Sää ei aivan tänä vuonna suosinut aikaisempien vuosien tyyliin, mutta se näytti haittavaan menoa kisakeskuksessa yllättävänkin vähän. Erityiskiitos kaikille kilpailua tukeville sponsoreille ja yhteistyötahoille, teimme jälleen yhdessä kauden huikeimman kilpailun! Loistavasti meni myös Kalastajan Kanavan live-lähetykset. 

Tuomas Hutri
Lohjan Kalaseura ry / Kuhanvetasen.com 

Tulokset:

Kuvat:

Kuvat

 

Hong Kong Challenge tulokset 2016 

Hong Kong Challenge kilpailun suosio jatkoi kasvuaan myös tänä vuonna, kun kilpailu myytiin loppuun jo ennakkoon. Tämä tarkoitti 150 venekuntaa! Veneiden maksimimäärän rajoitus johtuu rannan kapasiteetistä ja käytännön järjestelyistä. Tällä kertaa kilpailijoita oli saapunut Lohjanjärvelle aina Vaasasta ja Kuopiosta asti!

Voiton ratkaisi tänäkin vuonna näyttävä suurkuha, joka oli peräti 80cm pitkä! Kun saman venekunnan hauki ja ahvenkin olivat hyvää kokoa, ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Hong Kong Challenge 2016 voittaja, Sorkkametsänsilakkaseura, jossa mukana olivat Arto Kurkinen, Jani Nurmi ja Markus Rinne. Onnittelut voittajille!

Kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille kilpailijoille sekä yhteistyökumppaneille. Palaamme jälleen ensi vuonna samana viikonloppuna, joten laita 9.9.2017 kalenteriin jo nyt!

Tuomas Hutri
Lohjan Kalaseura ry / Kuhanvetasen.com

Tulokset:

Lopputulokset
Pisin kuha
Pisin hauki
Pisin ahven

Kuvat:

Kuvat
Kalakuvat

 

Hong Kong Challenge tulokset 2015

Ensimmäisenä vuotena suursuosion saanut Hong Kong Challenge sai jatkoa tänä vuonna ja kasvu jatkui loistavana, nyt mukana oli peräti 93 venekuntaa. Mahtava määrä! Lisäksi mukavaa oli huomata, että kilpailijoita oli saapunut laajalti pitkin eteläistä Suomea sekä myös muutamia kauempaakin.
 
Tulostaso oli tänäkin vuonna mukavaa katseltavaa ja taistelu kärjessä tiukkaa pitkin kisaa. Voittotulos oli todella kova suoritus, onnittelut Team Humminbird Finland! Myös pisimmät kalat osoittivat jälleen, että Lohjanjärvi on mainio paikka järjestää Suomen suurin heittokalastuskilpailu. Pisin kuha oli huikea 86cm, todellinen suurkuha! Myös 97cm mittainen hauki ja 42cm pituinen ahven ovat loistavia suurkaloja.
 
Kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille 93 venekunnalle upeasta kisasta!
Tervetuloa mukaan myös ensi vuonna 10.9.2016, jolloin palaamme jälleen huikeiden palkintojen kera!
 
Tuomas Hutri
Lohjan Kalaseura ry / Kuhanvetasen.com 

Tulokset:

Lopputulokset
Pisin kuha
Pisin hauki
Pisin ahven 

Kuvat:

Kuvat
Kalakuvat

 

Hong Kong Challenge tulokset 2014

Historian ensimmäinen Hong Kong Challenge kilpailu oli menestys! Kiitokset siitä kaikille osallistuneille venekunnille, joita oli kilpailussa mukana peräti 77kpl! Näin suuri venemäärä näytti selvästi sen, että tämän tyylisille heittokalastuskilpailuille on todella tilausta Suomessa. Myöskin osallistujilta tullut positiivinen palaute on ollut todella mukavaa kuultavaa.

 

Kaikkien sarjojen voittajien pisimmät kalat (ahven 44cm, kuha 71cm, hauki 100cm) olivat hienoja ja osoittivat että Lohjanjärvi on paikkansa ansainnut kilpailun pitopaikkana.

 

Kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille ja vielä erityiskiitokset niille kalamiehille- ja naisille, jotka vievät kilpailun sanomaan eteenpäin!

 

Tuomas Hutri
Lohjan Kalaseura ry / Kuhanvetasen.com

 

YHTEISTULOS
Yhteistulokset 2014

PISIN HAUKI
Katso tulokset

PISIN KUHA
Katso tulokset

PISIN AHVEN
Katso tulokset

OSALLISTUJALISTA
Katso osallistujalista

KUVAT
Katso kuvat

KALAKUVAT
Katso kuvat

Happy Angler Challenge kalastuskilpailu
Säännöt
Tulokset

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.