Nopeat toimitukset!
Toimitus 0€!*

Graavattu vimpa

Särki, sorva ja pasuri ovat myös mainioita graavikaloja, isommista puhumattakaan. Särjen lempinimi ”taloussiika” on osuva, koska graavisärki ei maultaan ja rakenteeltaan paljoa eroa siiasta. Fileeraa vimpan kyljet irti selkäruodosta ja poista kylkiruodot viiltämällä kylkiluiden alapintaa pitkin. Suolaa kyljet ja laita ne jääkaappiin yön yli tai vähintään pariksi tunniksi.

300 g vimpafilettä (2-4 kalaa) siivuina
1 rkl puna- tai ruohosipulimurskaa
tuoretta tilliä
suolaa
rouhittua pippuria


Viillä suolaantuneesta kyljestä ohuita pitkulaisia siivuja. Pienikokoisissa särjissä (alle 200g) hennot ruodot eivät graavissa haittaa. Isommista voi leikata ruodot pois tai tehdä ruotoisista kohdistä hakkelusta. Graavauksessa voit käyttää luovuutta mausteiden kanssa. Viski ja konjakki toimivat erilaisten yrttien lisäksi. Voit myös värjätä kalaa punajuurimehulla tai sahramilla.


Pakasta raakanakäytettävää villikalaa +1 vrk / vähintään -20°C kylmyydessä.
 
 

Vimpa (Vimba vimba)


- Paras ruokakalakoko 200–400 g.
- Merikala, joka nousee kudulle jokiin.
- Nappaa matoon jokisuissa ja perhoon koskialueilla.

Käyttö

- Maukas ja vähärasvainen.
- Graaviin ja kylmäsavuun.
- Sopii raskaana oleville ja imettäville (ei syöntirajoituksia).

Alihyödynnetty herkullinen arvokala
Kaikki villikalat on pakastettava ennen raakakäyttöä +1 vrk -20°C.
 
Teksti ja kuvat: Sakke Yrjölä

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.