Graavattu vimpa
300 g vimpafilettä (2-4 kalaa) siivuina
1 rkl puna- tai ruohosipulimurskaa
tuoretta tilliä
suolaa
rouhittua pippuria
Viillä suolaantuneesta kyljestä ohuita pitkulaisia siivuja. Pienikokoisissa särjissä (alle 200g) hennot ruodot eivät graavissa haittaa. Isommista voi leikata ruodot pois tai tehdä ruotoisista kohdistä hakkelusta. Graavauksessa voit käyttää luovuutta mausteiden kanssa. Viski ja konjakki toimivat erilaisten yrttien lisäksi. Voit myös värjätä kalaa punajuurimehulla tai sahramilla.
Pakasta raakanakäytettävää villikalaa +1 vrk / vähintään -20°C kylmyydessä.
Vimpa (Vimba vimba)
- Paras ruokakalakoko 200–400 g.
- Merikala, joka nousee kudulle jokiin.
- Nappaa matoon jokisuissa ja perhoon koskialueilla.
Käyttö
- Maukas ja vähärasvainen.
- Graaviin ja kylmäsavuun.
- Sopii raskaana oleville ja imettäville (ei syöntirajoituksia).
Alihyödynnetty herkullinen arvokala