Grillikuha
1–2 kg kokonainen kuha
suolaa
Marinadi
1 dl öljyä
½ dl voisulaa
1 valkosipulin kynsi pilkottuna
1 dl silputtuja yrttejä: rosmariinia, persiljaa ja ruohosipulia
Kastike
2 dl rasvaista jugurttia
1 rkl silputtuja yrttejä: ruohosipulia ja persiljaa
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
Kuumenna grilli keskikuumaksi (110–140 °C). Sivele kalan pintaan vielä marinointiöljyä ja aseta se puhtaalle ja öljytylle ritilälle. Anna kalan kypsyä rauhassa, käännä kala vasta kun sen nahka on ruskistunut kauniisti. Tipottele öljyä valmiin kalan pintaan ja tarjoile. Grillatun kuhan nahka on sen maukkain osa, älä jätä sitä syömättä. Grillikuhan kanssa tarjoillaan grillattuja kasviksia: parsaa, papuja, sipulia, palsternakkaa ja lohkoperunoita.
Kuha (Sander lucioperca)
- Paras ruokakalakoko 1–3 kg.
- Elää meressä ja järvissämme.
- Kalastetaan heittämällä jigeillä tai uistellen vaapuilla.
- 55–65 mm verkot antavat parhaan kokoista saaliskalaa. Koe verkkoja ahkerasti, kuha tukehtuu herkästi.
Käyttö
- Maukas ja vähärasvainen.
Raakana syöntiä ei suositella. Mahdollinen lapamatoriski.
- Soveltuu kaikenlaiseen valmistukseen.
- Mainio savu- ja keittokala.
- Isoimpiin yksilöihin kertyy dioksiineja ja raskasmetalleja.
Vesiemme kuhakannat ovat kestäviä
Herkullisimpia kalojamme