Loimuahven
3–6 kpl 100–300 grammaisia ahvenia
suolaa
Voiteluaine
1 dl voisulaa
1 tl sokeria
½ dl hienoksi silputtua ruohosipulia
Kypsennä epäsuoran nuotiotulen loimussa välillä ”voiteluaineella” voidellen. Ohut ahvenfile kypsyy melko nopeasti. Oikea kypsyys, väri ja rakenne löytyy kokeilemalla. Sivele valmiille kalalle vielä rasvaseosta ja tarjoile suoraan laudalta hiilosperunoiden ja -sipulin kera.
Ahven (Perca fluviatilis)
- Paras ruokakalakoko 100–400 g.
- Yleisimpiä onkikalojamme, nappaa ahnaasti madolla syötitettyyn onkeen.
- Heittokalastuksessa tehokkaimpia ovat lipat ja jigit. Pikkuvaaput toimivat hyvin uistelussa.
- Katiska on tehokas ahvenpyydys.
Käyttö
Maukas ja vähärasvainen. - Raakana syöntiä ei suositella lapamatoriskistä johtuen.
- Soveltuu kaikenlaiseen valmistukseen.
- Isoimpiin yksilöihin kertyy dioksiineja ja raskasmetalleja.
Vesiemme ahvenkannat ovat kestäviä
Herkullisimpia kalojamme