Nopeat toimitukset!
Toimitus 0€!*

Loimuahven

Kaikki kotimaiset kalamme, pienimpiä lukuunottamatta sopivat loimutettaviksi. Loimuahvenet fileerataan selän kautta perhosiksi siten, että rasvainen vatsa jää yhtenäiseksi. Fileerausveitsi työnnetään niskasta kalan sisään ja viilletään kalan selkärankaa pitkin pyrstöön asti leikkaamatta vatsanahkaa. Käännä kala ja leikkaa vastaavasti pää ja selkäruoto evineen irti lihasta. Poista kylkiruodot kevyillä viilloilla ruotojen alapintaa pitkin. Nahkaa ei poisteta. Suolaa "ahvenperhoset” ja naulaa ne teroitetuilla puutapeilla lautaan. 4 pientä puunaulaa riittää yhtä filettä kohti. Pistä puukolla lautaan apureiät, niin naulat uppoavat helpommin.


3–6 kpl 100–300 grammaisia ahvenia
suolaa

Voiteluaine

1 dl voisulaa
1 tl sokeria
½ dl hienoksi silputtua ruohosipulia

Kypsennä epäsuoran nuotiotulen loimussa välillä ”voiteluaineella” voidellen. Ohut ahvenfile kypsyy melko nopeasti. Oikea kypsyys, väri ja rakenne löytyy kokeilemalla. Sivele valmiille kalalle vielä rasvaseosta ja tarjoile suoraan laudalta hiilosperunoiden ja -sipulin kera.
 
 

Ahven (Perca fluviatilis)


- Paras ruokakalakoko 100–400 g.
- Yleisimpiä onkikalojamme, nappaa ahnaasti madolla syötitettyyn onkeen.
- Heittokalastuksessa tehokkaimpia ovat lipat ja jigit. Pikkuvaaput toimivat hyvin uistelussa.
- Katiska on tehokas ahvenpyydys.

Käyttö

Maukas ja vähärasvainen. - Raakana syöntiä ei suositella lapamatoriskistä johtuen.
- Soveltuu kaikenlaiseen valmistukseen.
- Isoimpiin yksilöihin kertyy dioksiineja ja raskasmetalleja.

Vesiemme ahvenkannat ovat kestäviä
Herkullisimpia kalojamme
Kaikki villikalat on pakastettava ennen raakakäyttöä +1 vrk -20°C.
 
Teksti ja kuvat: Sakke Yrjölä

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.