Laaja valikoima!
Ilmainen toimitus yli 150€ tilauksiin klubilaisille!

Särkipullat

Fileeraa särjet, poista kylkiruodot ja nahka. Leikkaa fileet veitsellä pitkittäin kapeiksi soiroiksi ja jauha sauvasekoittimella muiden ainesten kanssa tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta pieniä pullia kahden lusikan avulla ja pyöritä ne seesaminsiemen-korppujauho -seoksessa. Tällä tavoin voit valmistaa lapsiystävällistä ja terveellistä herkkuruokaa kaikista ruotoisista kaloista.

400 g särkifilettä (4-8 kalaa) suikaleina
1 dl korppujauhoa
1 muna
½ dl öljyä tai voita
puolikas sipuli paloina
suolaa

Leivitykseen

1 dl seesaminsiemeniä
2 dl korppujauhoa

Kastike

200 g jugurttia (turkkilaista tai vastaavaa)
1 tl sokeria
½ sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 rkl tuoretta minttua silputtuna
suolaa

Paista pienissä erissä keskikuumalla pannulla runsaassa öljyssä rapeiksi. Halutessasi voit lisätä voita öljyn joukkoon. Rapeat salakat voi syödä rankoineen kaikkineen. Tarjoile perunahernemuusin, paistettujen kasvisten ja salaatin kera. Pirteä minttukastike sopii rasvaiselle kalalle.
 
 

Särki (Rutilus rutilus)


Paras ruokakalakoko 15–25 cm.
- Elää meressä, järvissä ja joissa
- Helposti ongittavissa pienikoukkuisella ongella.
- Nappaa matoon, toukkaan, taikinaan ja maissinjyvään.

Käyttö

- Maukas ja vähärasvainen.
- Ei matovaaraa. Voi syödä raakana!
- Parhaimmillaan kokonaisena paistettuna tai jauhettuna ja pihveiksi tai pulliksi paistettuna.
- Purkitettu savusärki on todella herkullista.
- Sopii raskaana oleville ja imettäville:(ei syöntirajoituksia).

Alihyödynnetty herkullinen arvokala
Kaikki villikalat on pakastettava ennen raakakäyttöä +1 vrk -20°C.
 
Teksti ja kuvat: Sakke Yrjölä

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.