Laaja valikoima!
Nopea toimitus!
Happy Angler Klubi - edut heti käyttöön!

Sorvakebab

Fileeraa sorva, poista kylkiruodot ja nahka. Pilko fileet pieniksi kuutioiksi. Pilko valkosipulin kynnet, inkivääri ja chili. Laita kaikki ainekset tilavaan kulhoon ja jauha tasaiseksi taikinaksi sauvasekoittimella.

Varrasmassa

400 g sorvafilettä pilkottuna kuutioiksi
1 dl korppujauhoa
1 muna
½ dl voisulaa (tai öljyä)
1 tuore chilipalko (väkevyys ja siemenet maun mukaan)
1 pala tuoretta inkivääriä
2 rkl fenkolinsiemeniä
1 rkl kurkumaa
4 kaffirlimetinlehteä
suolaa

Pintaan

1 pkt pekonia vartaitten pinnalle. Pekonin voi myös jättää pois, jos esikypsentää vartaat varovasti pannulla tai uunissa.

Kastike

200 g rasvaista jugurttia 1 limetin mehu 1 rkl sokeria 1 tl suolaa 2 tl juustokuminaa 1 tl kurkumaa

Puristele taikina tasaisesti kostutettujen varrastikkujen ympärille. Kierrä vartaitten ympärille pekonia (2 suikaletta/varras). Grillaa vartaita välillä käännellen kauniin ruskeiksi. Tarjoa grillattujen kasvisten ja basmatiriisin kera.
 
 

Sorva (Scardinius erythropthalmus)


- Paras ruokakalakoko 150–500 g.
- Elää meressä, järvissä ja joissa, yleinen rehevissä rantavesissä.
- Helposti ongittavissa ongella. Nappaa matoon, taikinaan ja maissinjyvään.

Käyttö

- Maukas ja vähärasvainen.
- Ei matovaaraa. Voi syödä raakana!
- Graaviin ja kylmäsavuun.
- Paistettuna kokonaisena tai jauhettuina pihveinä tai pullina.
- Keittoon kalapullina.
- Sopii raskaana oleville ja imettäväisille (ei syöntirajoituksia).

Alihyödynnetty herkullinen arvokala
Kaikki villikalat on pakastettava ennen raakakäyttöä +1 vrk -20°C.
 
Teksti ja kuvat: Sakke Yrjölä

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.