Nopeat toimitukset!
Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin!*

Aurinkolaseilla silmät suojaan auringon UV-säteiltä ja koukuilta!


Tärkein info heti alkuun! Kaikki valikoimamme aurinkolasit on varustettu polarisoiduilla linsseillä, koska kalastuksessa ja veneilyssä ne ovat ehdoton valinta!

“Valikoimassamme on vain aurinkolaseja, joista on oikeasti hyötyä kalastajille ja veneilijöille eli polarisoiduilla linsseillä varustettuja malleja. Polarisoidut linssit poistavat veden pintaheijastusta, jolloin näet esimerkiksi vedenalaiset kivet ja viehettä seuraavat kalat helpommin. Ilman polarisoiduilla linsseillä varustettuja laseja kalastajalla jää näkemättä paljon tärkeitä asioita! Hankit meiltä sitten parin kympin tai satasen lasit, on niissä polarisoidut linssit, jotka auttavat sinua vesillä näkemään vedenalaisen maailman selkeämmin”, kertoo Happy Anglerin tuotepäällikkö Tuomas Hutri. 

Aurinkolasien hyöty talvella ja keväällä

Kevään hankiloiston alkaessa, on hyvä suojata silmät! Pilkkijä tai talviulkoilija voi kärsiä nopeastikin lumisokeudesta tai jopa migreenistä. 80 % UV-säteilystä heijastuu hangesta! Varustautumalla pilkkiretkille aurinkolasilla säästät silmiäsi ja saat nauttia auringonpaisteesta.

Kevään kirkkaina aurinkopäivinä vedenpinnan heijastukset laittavat silmät koville myös avovesillä. Lue seuraavaksi aurinkolasien hyödyt avovesille.

Aurinkolasien hyöty avovesillä

Polarisoiduilla linsseillä varustetut lasit poistavat veden pintaheijastusta ja näet paremmin vedenalle. Kesäisin aurinkolasit suojaavat silmiä myös ilmassa viuhuvilta vieheiltä, jos samassa veneessä sattuu olemaan se kalakaveri, jolle aina sattuu ja tapahtuu. Lisäksi varovaisellakin kalastajalla viehe voi irrota kalan suusta kesken väsytyksen ja lentää kohti kalastajaa. Kokenut kalastaja ei koskaan lähde vesille tai rannalle ilman aurinkolaseja!

Lisävarusteena laseihin on saatavana kelluvia hihnoja, jotka estävät lasien putoamista veteen, mutta vahingon sattuessa kelluttavat ja pelastavat lasit. Osa aurinkolaseista laseista on itsessään kelluvia ja pudotessaan veteen ne jäävät kellumaan.

Mitä eroja on aurinkolasien linssien värillä?

Usein aurinkolaseissa näkee eri värisiä linssejä. Onko linssien värillä oikeasti väliä? Kyllä on. Eri väriset linssit korostavat asioita ja värejä eri tavalla. Hyvä yleisväri linsseille on harmaa, joka näyttää värit luonnollisesti ja näin näet esimerkiksi vieheiden värit oikein. Ruskea/kupari linssi parantaa kontrasteja, mutta sävyt muuntuvat hieman. Tehokas heijastumia vastaan. Keltainen linssi kirkastaa näkökenttää. Hyvä valinta kalastukseen esimerkiksi sumuiselle tai kostealle säälle. Toimii parhaiten myös ilta- ja aamuhämärässä.

Peilipintaisien linssien peilaavan pinnan väri on eri asia kuin itse linssin väri. Esimerkiksi linssin peilaava pinta voi olla vihreä tai oranssi, mutta itse linssin väri ruskea/kupari.

Miksi on tärkeää suojata silmät auringon UV-säteilyltä?

Jos aurinkoisen päivän jälkeen huomaat silmissäsi kipua, punoitusta ja valonarkuutta, voi oireilun taustalla olla voimakkaan UV-säteilyn aiheuttama sarveiskalvon pinnan vaurioituminen. Oireita voit helpottaa apteekista saatavalla kostutusgeeleillä ja pitämällä silmiäsi kiinni. UV-säteilyn haittavaikutuksia silmille ovat mm. lumisokeus, kaihi ja melanooma.

Liiallinen altistuminen UV-valolle nopeuttaa myös verkkokalvon rappeutumista. Paras tapa suojata silmät UV-valolta on käyttää aurinkolaseja.

Suojaa silmäsi näkymättömiltä ja näkyviltä uhilta ja tilaa aurinkolasit nyt huikeasta valikoimastamme!

Teksti ja kuvat: Juha Salonen, kalastusbloggari

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.