Nopeat toimitukset!
Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin!*

Humminbird -yhdistelmälaitteet kalastus- ja viranomaiskäytössä

Kaikuluotaukseen löytyy nykyään monenlaista opastusta ja jokainen kalastaja käyttää niitä vaihtelevasti oman kalastustyylinsä mukaisesti. Keskeltä järvisuomea löytyy kaikuluotaukseen erikoistunut luotainaktiivi Tommi Hietanen, joka on erikoistunut Humminbird-luotaimien maailmaan.

Nykyään Tommin päivä vesillä saattaa kulua jopa kokonaan ilman varsinaista kalastusta. Kaikuluotaimet ja niiden tekniikka ja käyttö eri olosuhteissa vie mennessään ja joka reissulla vieläkin oppii uutta luotainten käytöstä ja säädöistä eri tilanteissa ja olosuhteissa. Humminbirdeistä onkin tullut Tommille jo lähes päivätyö kun hän opastaa Humminbird käyttäjiä ympäri Suomen syvemmälle kaikuluotauksen mielenkiintoiseen maailmaan.

“Kaveri joka on satsannut tuhansia euroja Humminbird -luotaimiin ja Minn Kota -moottoreihin, saa parhaiten laitteestaan irti paikan päällä tehtävän laitekoulutuksen avulla. Kaikuluotaus ei tuo kalaa veneeseen mutta parantaa huomattavasti mahdollisuuksia siihen kun omia hankittuja laitteita osaa laajasti käyttää.”

– Tommi tiivistää.  Tommi myös kouluttaa, opastaa pelastuslaitoksia ja kalastuskoululaisia luotainten käytössä sekä vastaa mahdollisuuksien mukaan myös viranomaisten virka-apupyyntöihin vesillä. Virka-aputehtävissä Humminbird -luotaimilla ja siihen liitettävillä lisälaitteilla on oma tärkeä roolinsa esimerkiksi vesistöetsinnässä.

 

Tommi on aikojen saatossa luonut oman toimintatapansa luotaimilla kalastukseen. Kalapaikan etsiminen alkaa kartan tutkimisella ja plotteri tarjoaa siihen hyvän laajan yleiskuvan. Kun on löydetty potentiaaliset kalapaikat, laitetaan päälle luotaimen oma kartanteko ohjelma, ja näin saadaan tarkin mahdollinen kuva sopivista rinteistä ja pateista sekä syvänteistä joissa kalat voivat olla. Humminbirdillä luotaimissa on valmiina AutoChart Live –ohjelma, jolla saa tehtyä haluamastaan vesistöalueesta kartan, jossa näkyy syvyyskäyrät sekä pohjankasvillisuus tai pohjankovuus. Kaikki tämä tapahtuu reaaliajassa samalla kun liikutaan kalapaikoilla. Näitä muistiin piirtyviä Autochart Live ™ karttoja voi käyttää vaikka osittain läpinäkyvinä normaalin kartta-aineiston päällä. Kartta-aineiston voi myös jakaa näppärästi kaverin kanssa lähettämällä luodattu aineisto kaverin sähköpostiin. Kahdella veneellä saa jo tehokkaasti kartoitettua omat suosikkikalapaikat.

 

“Todella tarkkaa viistokaikukuvaa piirtävällä Humminbird MEGA SI+ viistoluotaimella saan luodattua melkoisen neliömäärän yhdellä kerralla. Ruudulle piirtyy toisinaan melkoisen kokoisia kaloja”

Sopivan kalapaikan hakemiseen luodatessa kannattaa ensiksi käyttää viistoluotausta. Viisto näyttää esimerkiksi Humminbirdin Solix -luotaimella parhaimmillaan 75 metriä kummallekin sivulle eli yhteensä jopa 150 metrin näkymän. Siinä on ruudulla helposti pienemmän järven pohja luodattu ja kalojen sen hetkiset sijainnit selvillä valokuvamaisen tarkasti ruutuun esille.

Taas lähestyessä tarkemmin oletettua kalapaikkaa tulee 2D ja DI-luotauksen edut näkyviin. Alaspäin suunnatut luotaukset näyttää yksittäiset kalat ja niiden uintisyvyydet.

 

“Humminbird Mega 360 vedenalainen tutka mahdollistaa kalojen paikantamisen veneen ollessa paikoillaan”

Uusimmat teknologiat tarjoavat vielä paljon vaihtoehtoja kalojen etsimiselle, Humminbird Mega 360 Imaging on tutkanomainen luotaus joka näyttää täyden ympyrään veneen ympäriltä ja voit valita usean sopivan heittosektorin sinne missä kaloja eniten on. Tämä edistyksellinen viistoluotaus voidaan toteuttaa myös veneen ollessa paikallaan.

 

“Humminbird Mega LIVE yhdistettynä markkinoiden tarkimpaan viistoluotaukseen on lyömätön yhdistelmä”

Suosiotaan nostaa tällä hetkellä ns. livekalastus. Tämä luotaimeen lisänä liitettävä live-anturi antaa reaaliaikaisen näkymän kalojen ja vieheen uinnista. Humminbird MEGA LIve –anturi voidaan liittää helposti suurimpaan osaan Humminbirdin luotaimista ja näin päästää suoraan vedenalaiseen maailmaan tarkemmin kuin koskaan ennen.


Kuvat: Tommi Hietanen, Deeptech Divers

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.