Nopeat toimitukset!
Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin!*

Kalastusvälineiden talvihuolto (heittokalastus)

Talvi on vapakalastajalle hyvä aikaa laittaa välineet kuntoon tulevaa kevättä varten. Talvi-iltoina homma hoituu mukavammin kuin kiireessä tehtynä ennen ensimmäistä reissua. Siimojen ja koukkujen vaihtaminen, pientarvikkeiden täydennykset ja tulevan kauden kalastusreissujen suunnittelu on hyvää terapiaa talvisiin vieroitusoireisiin!


Siimanvaihto


Siimanvaihtoon löytyy oheiselta videolta muutamia vinkkejä. Vaihtovälit riippuvat toki käytöstä, mutta aktiivinen uistelija vaihtaa siimat vähintään joka toinen vuosi tai aina tarvittaessa siiman vähentyessä kelalta. Heittokalastaja, joka käyttää kuitusiimaa, saattaa selvitä pidemmälläkin vaihtovälillä, mutta kuitusiimankin kuntoa kannattaa tarkkailla aina kalastuksen yhteydessä. Heittokeloilta on tärkeää pätkäistä muutama metri siimaa pois ennen peruketta aina muutamien reissujen jälkeen. Tämä siitä syystä, että siima kuluu eniten juuri heiton aikana hieman perukkeen yläpuolelta.

Koukkujen vaihto


Koukkujen vaihto suuremmassa mittakaavassa kannattaa hoitaa myöskin talvella. Kauden aikanakaan ei kannata huonoilla koukuilla kalastaa, vaan vaihtaa aina tarvittaessa. Terävät koukut ovat ainut oikea vaihtoehto, jos halutaan että kalat pysyvät kiinni veneeseen asti! Kemiallisesti teroitetut koukut ovat nykypäivänä paras vaihtoehto niin vaappuihin, lusikoihin, rakseihin kuin jerkkeihinkin. Rengaspihdit ovat koukkujen vaihdossa ehdoton apuväline! Ilman niitä homma saattaa muuttua tuskaiseksi varsinkin suurempien vaappujen ja jerkkien kanssa, joissa uistinrenkaat ovat järeää tekoa. Pieni sijoitus, joilla homma sujuu joka kerta helposti.

Älä luota että kala osuu siihen vaappuun missä ne uudet koukut ovat. Niin ei tule käymään, vaan ennätyskala on varmuudella kiinni samassa vaapussa vanhojen ruosteisten koukkujen kanssa! Happy Anglerin koukkuvalikoiman löydät tästä.

Heittokalastajan pientarvikkeet 

Perukkeet, lukot, leikarit. Aina tarvitaan pientarvikkeita kun kalassa ollaan. Niitä kannattaakin täydentää jo talvella tarvikeboksiin sopivat määrät. Hyvä vinkki onkin hommata niille oma rasia ja koko kauden tarpeet kerralla. Tällä välttyy turhilta reissuilta lähikauppoihin ennen kuin h-hetki eli reissuun lähtö on ovella. Kokeile tänä talvena ja teet sen ensi vuonnakin uudestaan!


Näillä vinkeillä pääset toivottavasti pahimman talvikauden yli, joka vapakalastajaa koettelee aina jääkauden aikana. Toki uistimien ja muiden välineiden täydennyksiäkään ei kannata unohtaa. Tee hankinnat talvella ja kalasta keväällä!TEKSTI JA VIDEO:

Tuomas ja Jussi Hutri
Kuhanvetäsen Fishing Team
www.kuhanvetasen.com

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.