Nopeat toimitukset!
Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin!*

Kylmälaukku kalastuspäivänä on lähes yhtä tärkeä kuin kalastusvälineet. Vaikka pessimisti ei pety, et varmasti halua, että saalis menettää tuoreutensa ennen kotikeittiön käsittelyyn pääsemistä.

Kylmälaukku on kokeneen, aloittelevan ja pari kertaa vuodessa kalastavan sunnuntaiharrastajan vakiovaruste ja vaihtoehtoja on paljon. Kokosimme tottuneiden kalastajien ja omakohtaisten kokemustemme pohjalta vinkit, joiden avulla voit valita hintalaatu-suhteeltaan sopivimman kylmälaukun.

Hyvä kylmälaukku kalastusretkillä palvelee myös tehokkaassa arkikäytössä ja sinne tekee mieli laittaa niin eväitä, lihoja kuin vaikka kesäpäivän juomia jääpalojen kanssa kylmenemään.

Mutta lähdetäänpä liikkeelle siitä, miksi kylmälaukku on oltava, vaikka kävisit lähinnä pilkillä talvipakkasilla?

Kylmälaukut>>

 

Kylmälaukku säilyttää kalan tuoreuden

Kala on herkkä raaka-aine, minkä vuoksi huonot kuljetus- ja säilytysolosuhteet näkyvät helposti sen maussa ja terveellisyydessä. Kalan laadukkuus alkaa heikentyä heti, kun nostat sen vedestä, oli kesä tai talvi. Kala onkin suositeltavaa valmistaa ja nauttia melko pian sen nostamisesta. Aina tämä ei ole kuitenkaan mahdollista. Siksi on mielekkäintä, että sinulla on paras mahdollinen säilytys- ja kuljetusväline, kuten kylmälaukku, valmiiksi käden ulottuvilla kalastusretkellä.

”Oikeassa lämpötilassa säilytetty kala säilyy 2–3 kertaa pidempään. Oleellisinta on alhainen lämpötila.”

Kannattaa huomioida, että lämmön lisäksi neste nopeuttaa kalan tuoreuden katoamista. Huonolaatuinen kylmälaukku on hutisijoitus, saati muovipussi, joka ei pidä jäitä jäisinä. Jos kala pääsee lillumaan pohjalle kertyneen nesteen päällä, vaikuttaa se suoraan kalan säilyvyyteen sitä heikentäen.

Kylmälaukku kalastuskäytössä on yllättävän monipuolinen

Varaa kalareissulle siis mukaan aina kylmälaukku, jonne saat saaliin ja jäät. Laadukas kylmälaukku toimii kalan säilytyspaikkana myös sen jälkeen, kun saavut kotiin. Näin kalaa ei tarvitse laittaa välttämättä jääkaappiin odottamaan. Omassa kotijääkaapissa kala säilyy nimittäin huonommin kuin esimerkiksi kaupan jäisellä kylmätiskillä.

”Laadukas kylmälaukku mahdollistaa sen, ettei sinun tarvitse rynnätä täyttä häkää kalareissulta keittiöön (vaikka hyvinä saalispäivinä, tahdot näin varmasti tehdä).”

Lämpötilan pitävässä kylmälaukussa kala säilyy hyvänä, vaikka ajaisit pidemmän matkan varpaita sulatellen lämpöä hohkavassa autossa. Kun saavut kotiin, voit hyvin säilyttää kalaa jäiden kera samassa kylmälaukussa, minne sen laitoit vedestä nostamisen jälkeen. Näin kala säilyy herkullisena, ja voit valmistaa saaliin vasta seuraavana päivänä ilman pelkoa tuoreuden menettämisestä.

 

Suosittu Artekno kylmälaukku kalastustusreissuille, metsälle, ajomatkoille ja muille retkille

Artekno kylmälaukku on monen kalastajan ja eränkävijän valinta. Otetaan esimerkiksi Ocean Utö -mallit: kotimaiset kylmälaukut on suunniteltu pohjoisen oloihin, joten niiden vuosikausien käytettävyys on taattu ilman silkkihansikkaita. Oleellista on, että Artekno kylmälaukut ovat kestäviä ja niiden huippuominaisuudet pitävät kalajuttujen aiheiksi nousevat saaliit iskussa ruokapöytään saakka. Moni nappaa Arteknon kylmälaukun mukaansa myös kalareissujen ulkopuolella, oli kyse sitten perheen automatkasta tai sunnuntaipiknikistä.

Laadukkaiden kylmälaukkujen avulla voit pitää ruuan ja juomat kylmänä tai kuumana tuntitolkulla (säilytyslämpötilat –40°C – +120). Kevyt kylmälaukku mahdollistaa myös sen, että jaksat kantaa sen sisällä enemmän: eväitä, saalista, jäitä tai juomaa. Näin omaakin energiaa jää oleelliseen.

Artekno kylmälaukku kalastustarpeisiin (Ocean Utö 6 L / 25 L)  

  • Lastaa päälle jopa 80 kg painoa – käytännössä menee siis vaikka höyhensarjalaisen pilkkipenkkinä.
  • Rakenteellinen lujuus kestää iskuja ja rasitusta huomattavasti paremmin, kuin perinteinen EPS-solumuovi tai polystyreeni.
  • Kantohihna kestää, vaikka lastaisit kylmälaukkuun vuosisadan kalasaaliin – testattu on.

Kylmälaukku kalastusympäristö huomioiden – vastuullisen kuluttajan valinta

  • Jokainen Artekno Ocean siivoaa käytännössä merta, sillä 15 % solumuovimateriaalista on peräisin merestä kerätyistä meriteollisuuden jätteistä, kuten kalaverkoista ja köysistä.
  • Lisäksi jokaisesta myydystä Artekno Ocean -sarjan tuotteesta lahjoitetaan 1 € Itämeren suojeluun.

Hyvä kylmälaukku kalastusretkellä – säilytä tuoreus ja minimoi turhat nesteet

  • Artekno kylmälaukun kovera pohjaa estää kosteuden jäämisen tuotteen pohjaan.
  • Kylmälaukun sisään rakennetut kanavat johtavat kylmyyttä todella tehokkaasti.

Arteknolla on sertifioitu laatu- ja ympäristöjärjestelmä ja sen kylmälaukut ovat käytännössä premiumlaatuisia luottotuotteita erinomaisella hintalaatu-suhteella.   

Arteknon kylmälaukkujen lisäksi löydät meiltä myös muiden huippuvalmistajien kylmälaukut sekä kylmälaukkujen varusteet. Olemme nostaneet valikoimaamme vain sellaiset vaihtoehdot, jotka eivät ole yhden kauden ihmeitä, vaan kestävät pitkään. Perinteisten kylmälaukkujen lisäksi voit valita myös sähköllä toimivia malleja, jotka sopivat pitkiin säilytysaikoihin ja tilanteisiin, joissa haluat viilentää lämpimän ruuan nopeasti.

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.