Nopeat toimitukset!
Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin!*

Pilkkikaiku, joka tunnetaan myös kannettavana kaikuluotaimena, on oivallinen apu jokaiselle pilkkijälle. Happy Angler -kalastuskaupan asiantuntijamme listasivat neljä syytä, miksi pilkkikaiku kannattaa ottaa mukaan jo seuraavalle pilkkireissulle. Lue vinkit alta ja tutustu pilkkikaikuvalikoimaamme täältä.

 

Neljä syytä, miksi pilkkikaiku kannattaa ottaa mukaan jo seuraavalle pilkkireissulle

1. Löydä kalaisa pilkkipaikka ennen reiän kairaamista ja välty turhalta työltä

 

Pilkkikaiun ansiosta sinun ei enää tarvitse arvailla, osuvatko kalat kairaamasi pilkkireiän kohdalle. Kun jää on kirkas ja sen pinnalla on vettä, pilkkikaiku helpottaa pilkkimistä merkittävästi. Pilkkikaiun avulla voit valita otollisimman paikan pilkkimistä varten jo ennen reiän kairaamista. Näin vältyt tarpeettomien pilkkireikien kairaamiselta ja sitä kautta turhalta työltä.

2. Hahmota veden syvyys, niin osaat mitoittaa pilkkisi oikein

Pilkkikaiun luotainkuvasta hahmotat veden syvyyden pilkkialueellasi ja voit helposti tulkita, minkä tyyppinen pohja alueella on. Näiden tietojen avulla saat mitoitettua pilkkisi paremmin oikeaan syvyyteen.

3. Seuraa reaaliajassa, kuinka kalat reagoivat pilkkiisi

Käyttäessäsi pilkkikaikua näet reaaliajassa, kuinka kalat reagoivat valitsemaasi vieheeseen. Mikäli havaitset luotainkuvasta, että kala ohittaa pilkkisi, osaat vastata tilanteeseen ja vaihtaa tilalle sopivan, juuri kyseistä kalaa paremmin houkuttelevan vieheen.

4. Minimoi virheliikkeesi

Pilkkikaikua seuratessasi näet kalan käyttäytymisen suhteessa valitsemaasi vieheeseen. Kun olet saanut valittua kalaa kiinnostavan vieheen, voit seurata pilkkikaiun näytöltä, kuinka kala lähestyy pilkkiäsi. Kaikuluotainta seuraamalla näet helposti, miten pienetkin virheliikkeet saattavat vaikuttaa kalan syöntihaluun. Niitä seuraamalla ja virheistä oppimalla, osaat seuraavalla kerralla minimoida virheliikkeet.

 

Miten valita omiin tarpeisiin sopiva pilkkikaiku?

Kun valitset itsellesi sopivaa pilkkikaikua, on ensimmäinen olennaisen tärkeä asia varmistaa, että kyseessä on kannettava malli. Kannettavat kaikuluotaimet toimivat joko akulla tai pattereilla, eivätkä ne tarvitse virtalähdettä käytön aikana. Siksi kannettava kaikuluotain toimii erinomaisesti ympärivuotisessa käytössä niin kesäkalastuksessa kuin talvisilla pilkkireissuilla.

Huomioi näytön koko pilkkikaiun valinnassa

Toinen huomionarvoinen seikka pilkkikaiun valinnassa on näytön koko. Näyttö vaikuttaa tietysti kuvan kokoon ja tarkkuuteen, mutta usein määrittää myös pilkkikauin painon; Mitä isompi näyttö, sitä suurempi ja painavampi kaikuluotain yleensä on. Pohdi valintaa tehdessäsi haluatko pilkkikaiun, joka mahtuu kätevästi taskuun ja jonka saa yhdistettyä esimerkiksi puhelimeen, jolloin puhelimen näyttö toimii kaikuluotaimen ruutuna. Tällöin itse kaikuluotain on pienempi ja kevyempi kantaa.

Valikoimastamme löydät myös kaikuluotaimia, jotka saa integroitua kiinni pilkkipönttöön. Näin kaikuluotain kulkee kätevästi mukana pilkkireissuilla.

Karttamahdollisuus vai GPS-pistemerkinnät?

Pilkkikaikuja on saatavilla sekä karttamahdollisuudella että GPS-pisteillä. Reittipisteiden merkintätoiminnolla voit merkitä suosikkikalastuspaikkasi, jotta löydät ne myöhemminkin. Karttamahdollisuuden avulla puolestaan löydät parhaat kalastuspaikat ja kartoitat tuntemattomat vedet. Mikäli karttamahdollisuudessa on lisäksi live-ominaisuus, saat kartoitettua vedet täysin reaaliajassa.

 

Edessä ensimmäinen pilkkireissu pilkkikaiun kanssa? Toimi näin

Kun lähdet ensimmäistä kertaa pilkkireissulle pilkkikaiun kanssa, tarkista, että kaikuluotaimen asetukset on asetettu pilkkimiseen sopivaksi. Kiinnitä huomiota muun muassa herkkyyden säätöön, sillä oikein asetettu herkkyys helpottaa kalojen koon tunnistamisessa. Lue täältä asiantuntijamme vinkit kaikuluotaimen asetusten säätöön ja kaikuluotaimen käyttöön talvikalastuksessa.

Minimoi tavaramäärä pilkkireissulla

Muista myös, että pilkkireissulle ei kannata turhaan kantaa ylimääräistä tavaraa mukanaan. Pilkkikaiun akku kestää tyypillisesti useamman pilkkireissun ajan, joten vara-akkua ei tarvitse ottaa mukaan yksittäiselle pilkkireissulle. Jos mahdollista, integroi pilkkikaikusi kulkemaan mukana pilkkipöntössä tai valitse malli, joka mahtuu taskuun. Näin pilkkikaiku kulkee helposti mukanasi.

Mikäli pilkkivarusteiden kantaminen osoittautuu liian työlääksi, kannattaa hankkia avuksi ahkio. Sen avulla kuljetat vaivatta niin kairat, vavat, pilkkijakkarat kuin painavammankin pilkkikaiun. Tutustu valikoimassamme oleviin ahkioihin.

 

Valitse itsellesi sopiva pilkkikaiku täältä ››

 

Kalarikkaita pilkkihetkiä toivottaen,

Happy Angler -kalastuskaupan asiantuntijat

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.