Nopeat toimitukset!
Toimitus 0€!*

Rapujen keittäminen ja syönti - näin onnistut

Rapumerrat on koettu, sumpussa pyydetyt saksiniekat odottavat tulevia rapujuhlia. Lue myös Happy Anglerin vinkit ravustukseen ja rapuruton leviämisen estämiseksi.

Tiedätkö sinä miten valmistaa ja nauttia tämä loppukesän herkku?

Mitä tarvitset rapujen valmistamiseksi?

  • eläviä rapuja
  • 10 litran kattila
  • vettä
  • merisuolaa
  • muutama sokeripala
  • tuoretta tilliä tai kruunutilliä

Tämä ohje on tehty 10 l kattilan vesimäärän mukaan.

  1. Kiehuvaan veteen lisätään noin 350 g karkeaa merisuolaa. Keitinliemestä tulee tällöin suolapitoisuudeltaan 3,5%. Lisää keitinliemeen myös muutama sokeripala mausteeksi. Sokerin lisääminen on makuasia. Ravut voi keittää myös ilman sokeria.
  2. Lisää pestyt ravut kiehuvaan veteen. Älä lisää kerralla liikaa rapuja, sillä veden täytyy kiehua koko ajan. Keitä suurempi rapumäärä mieluummin useassa erässä. Keitettäessä rapu kuolee hyvin nopeasti, muutamassa sekunnissa ja se on kivuttomin tapa lopettaa rapu.
  3. Kypsät ravut muuttuvat punaiseksi ja nousevat pintaan. Hyvä kypsyyden merkki on myös panssarin ja lihan väliin syntynyt selvä rako.
  4. Nosta 5-10 minuuttia kiehuneet ravut pois keitinliemestä toiseen astiaan ja kaada siivilöity keitinliemi niiden päälle. Jäähtymisastiaan voi lisätä uudet tuoreet tillit tuomaan lisää makua.

Ravut kannattaa valmistaa edellisenä päivänä ennen varsinaista herkutteluhetkeä.

Huom! Suolan määrä lasketaan vesilitrojen mukaan, eli 1 l vettä + 32-40 g suolaa.

Rapujen nauttiminen - näin irrotat lihat kuorista

On aika juhlia. Keittiökaappien uumenista kaivetaan rapuveitset ja lautaset. Kaupasta hankitaan rapujen lihan alle tuoretta paahto- ja ruisleipää. Snapsilasit ja pullo kirkasta, helan går, ja ääntä kohti.

Rapujen syöminen voi tuntua ensikertalaisesta hankalalta. Happy Anglerin ohjeilla onnistut saamaan rapujen lihat nautittavaksi.

  1. Irrota saksista pienempi haara
    - Katkaise saksen kärki rapuveitsellä poikki.
    - Imaise saksesta mehut.

  2. Naksauta isomman saksen kärki poikki
    - Imaise mehut.
    - Avaa saksen kylki rapuveitsellä ja irrota sisällä oleva liha.

  3. Väännä pyrstö irti keskiruumiista
    - Väännä selkäpanssari irti kokonaisena ja kaavi veitsellä kuoren alla oleva rapuvoi leivän päälle.
    - Pyrstön lihan saat irti kuorta avaamatta vetämällä sen ulos pyrstön tyven kautta.
  1. Avaa pyrstö leikkaamalla se sivusta auki.
    - Poista kuoret ja irrota pyrstölihat
  1. Muista poistaa suoli!
    - Irrota pyrstölihan päällä olevat lihassuikaleet ja poista sen alta löytyvä suoli. Nyt pyrstönlihat ovat nautittavissa.
  1. Nauti herulliset ravunlihat sellaisenaan tai syö lihat esimerkiksi paahdetun leivän päällä.

Helan går ja maukkaita rapujuhlia!

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.