Nopeat toimitukset!
Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin!*

Raudun pilkintä

Nieriä - kansanomaiselta nimeltään rautu - on kiistatta yksi Suomen upeimmista kaloista. Upean ulkokuorensa lisäksi puhtaissa ja viileissä vesissä elävä rautu on maukas ruokakala. Rautu on monesti hyvin oikukas pyydettävä, eikä sitä jokaisesta järvestä tavoitakaan. Rautu viihtyy karuissa, viileissä ja hapekkaissa vesistöissä. Suomessa rautua esiintyy luontaisesti lähestulkoon ainoastaan lapin läänin alueella. Monet raudun pilkintään hurahtaneet kalastajat suuntaavatkin matkansa kohti pohjoisimpia Suomen järviä, sekä pohjois- Ruotsiin ja Norjaan. Pilkkimällä rautua pyydetään pääsääntöisesti helmi-toukokuun välillä.  

Mitä välineitä rautupilkille matkaan?

Laadukas kaira on väistämättä yksi raudun pilkkijän tärkeimpiä varusteita. Monesti rautujärvillä pilkkiaikaan onkin niin paljon jäätä, että avuksi tarvitaan myös jatkopala kairan kierteeseen päästäkseen jäästä läpi. Monet suosivat raudun pilkinnässä myös moottorikairaa paksujen jäiden takia.
 
Vieheinä raudun pilkinnässä käytetään mm. rautulätkiä, liitsejä, mormuskoita ja tasapainopilkkejä. Erityyppisiä vieheitä kannattaa varata reissuun useampi ja mielellään vielä useampaa eri väriä. Muita pilkille tarvittavia välineitä ovat toki pilkkivapasohjokauhasyötit, pilkkireppu ja mielellään myös nostokoukku. Pilkkivapa saa olla rautupilkillä kohtalaisen jämäkkä ja myös pilkkivavalle puolattava siima saisi olla mielellään n. 0,30 mm paksuista. Rautupilkintään ja muuhunkin talvikalastukseen löydät tuotteet Happy Angleristä.

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.