Nopeat toimitukset!
Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin!*

Sähköperämoottorin ABC – millainen kone sopisi veneeseeni?

Sähköperämoottori on moottori, joka sopii erinomaisen hyvin käytettäväksi veneiltäessä suomalaisilla järvialueilla sekä suojaisilla merialueilla. Sähköperämoottorissa on lukemattomia etuja perinteisiin polttomoottoreihin verrattuna, mutta on syytä muistaa, että jouduttaessa voimakkaasti tuulisille merialueille tai virtaaville koskialueille sähköperämoottori saattaa olla riittämätön, sillä sen työntövoima on bensiinikäyttöistä perämoottoria pienempi. Mikäli suunnitelmissasi on pysyä poissa edellä mainituilta haastavilta vesialueilta, veneesi moottorin valinta on hyvin helppo! Sähköperämoottorin valitessasi sen ekologisuuden ja hiljaisuuden ansiosta valintaasi tulevat kiittämään itsesi lisäksi myös luonto sekä mökkinaapurit. Tutustu tästä sähköperämoottorivalikoimaan.

Perusteluja sähköperämoottorin hankkimiselle

Miksi valita sähköperämoottori perinteisen polttomoottorin sijaan? Sähköperämoottorin hankkimiselle on useita hyviä perusteluja, minkä ansiosta yhä useampi veneen haltija päätyy valitsemaan sen. Lista on pitkä: ensinnäkin sähköperämoottori on edullinen käytössä, sillä toisin kuin polttomoottorit se säästää sinut useilta kuluilta niin määräaikaishuoltojen kuin polttoainekulujenkin osalta. Sähköperämoottori ei vaadi kausittaisia huoltoja, kuten polttomoottori. Sähköperämoottori on myös ympäristölleen ystävällinen, sillä se ei tuota lainkaan ympäristölle haitallisia päästöjä. Koska sitä ei tarvitse tankata, säästyt tankkaamisen vaivan lisäksi myöskin polttoaineen kanssa sotkemiselta. Sähköperämoottori on myös polttomoottoriin verrattuna lähes äänetön, mikä nostaa sen käyttömukavuuden entistä korkeammaksi. Kaiken edellä mainitun lisäksi sähköperämoottoria on hyvin helppo käyttää. Se ei nimittäin vaadi narusta nykimistä eikä imun käyttämistä, sillä pelkkä kahvasta kääntäminen riittää saamaan sen käyntiin. Sähköperämoottorit on myös usein lisäksi varustettu toiminnoilla, jotka suojaavat sekä moottoria että sen käyttäjää. Kirsikkana päälle vielä helppo irrotettavuus veneestä sekä näppärä akun lataaminen – sähköperämoottorin hankkimalla säästät sekä aikaa että vaivaa, eikä sinun tarvitse murehtia perämoottorivarkaista!

Oikean sähköperämoottorin valinta

Minkälaisen sähköperämoottorin sitten valitsisi? Aivan ensiksi kannattaa aloittaa miettimällä käyttöolosuhteet, joissa venettä käytetään sekä arvioida aika, minkä verran keskimäärin moottoria tullaan käyttämään yhdellä käyttökerralla. Sähköperämoottoreiden valikoimasta löytyy useita erilaisia malleja, jotka soveltuvat eri käyttötarkoituksiin, soutuveneeseen ja kumiveneeseen sopivuudesta aina vaativaan uistelukäyttöön. Juuri sinulle sopivan moottorin koko riippuu myös veneesi koosta ja painosta, minkä lisäksi on huomioitava arvio kaikkien kyydissä yleensä matkustavien yhteispainosta. Moottoreiden mallien esittelyjen yhteydessä mainitaan veneen sallittu maksimipainoraja. Kun käyttötarpeesi on huomioitu, kannattaa yleensä valita tarpeitasi vastaavaa seuraavaksi suurempi sähköperämoottori, jotta voidaan varautua niin kovempiin tuuliin kuin myös yleiseen turvallisuuteen ja lisämukavuuteenkin. Yleisenä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä suurempi vene, sitä suurempi sähköperämoottori.

Laatuun kannattaa satsata

Sähköperämoottoreille tehtyjen testien perusteella voi yleisesti sanoa, että mitä korkeamman laatuinen moottori, sitä parempi potkuri ja pienempi värinä. Tästä syystä laatuun kannattaa satsata – eikä vähiten kestoiän pidentämisen vuoksi. Laatumerkkejä edullisemmat moottorit jäävät usein laadukkaista jälkeen käyttöarvossaan ja –mukavuudessaan. Näitä asioita on syytä miettiä valmiiksi ennen omaan tarpeeseen sopivan sähköperämoottorin valintaa.

Myös akun valinta on tärkeää

Useimmat sähköperämoottorit tarvitsevat erillisen akun toimiakseen. Sähköperämoottorin käytettävyyteen vaikuttavat myös akun koko ja tietysti sen laatu. Mitä pidempään aiot veneelläsi ajaa, sitä parempia ominaisuuksia sinun tulee vaatia akulta. Esimerkiksi sähköperämoottoria uistelukäyttöön hankittaessa on huomioitava veneen yhtäjaksoinen ajoaika sekä akun kapasiteetin ylimitoittamisella varmistettava, että haluttu uisteluaika myös toteutuu. Niin sähköperämoottoreissa kuin niiden akuissakin on tarjolla omansa jokaiseen tarpeeseen ja monenlaisiin vaatimuksiin. Mitkä ovat sinun vaatimuksesi ja tarpeesi?

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.