Nopeat toimitukset!
Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin!*

Varo heikkoja jäitä! - Happy Anglerin vinkit turvalliseen jäällä liikkumiseen

Muistatko nähneesi televisiosta Pikku Kakkosen Heikoilla jäillä -ohjelman. Tuossa ohjelmassa nalle lähtee ylittämään lampea ja lopputuloksena on jäihin vajoaminen. Onneksi ystävän avustuksella nalle pelastuu ja pääsee nopeasti tuvan lämpöön.

Me Happy Anglerissä haluamme, että heikoille jäille menemistä vältetään. Kaikista tärkein turvallisuusväline jäillä liikkumiseen on järki!

Mieti kaksi kertaa ennen jäälle astumista, kestääkö se? Onko mukana kaveria, jolla on varusteena heittoliina jäihin putoamisen varalta, roikkuuhan kaulassasi naskalit
Liikkuessasi jäällä tarkkaile jäätä ja kairaa tai iske siihen jääpiikillä sopivin välein reikiä tarkistaaksesi jään paksuuden. Jää voi olla petollinen. Esimerkiksi pohjassa pulppuava lähde voi pitää jään ohuena läpi talven. Myös vedenalaiset harjanteet ja karikot sekä niistä kohoavat virtaukset heikentävät jäätä.

Erittäin varovainen läpi talven tulee olla salmipaikoissa sekä jokien, purojen ja ojien laskukohdissa, joissa vesi virtaa ympäri vuoden. Myös kapeikot ovat petollisia paikkoja!
Ajankohtaisen jäätilanteen voi tarkistaa Ilmatieteenlaitoksen jäätilanne-sivuilta tai katsoa löytyykö oman alueen tilanne esim. Jäätilanne pilkkijöille Facebook -ryhmästä.


Mitä pitää tehdä, jos jää pettää alla?

  1. Pysy rauhallisena, turha panikointi vaikeuttaa jäistä nousemista.
  2. Huuda apua!
  3. Käänny tulosuuntaan ja riko heikkoa jäätä edestäsi.
  4. Kohota itsesi vaaka-asentoon potkimalla veteen ja ponnista jäälle. Naskalit helpottavat huomattavasti vedestä nousemista!
  5. Kieri tai ryömi pois putoamiskohdasta tulosuuntaan.
  6. Hakeudu nopeasti lämpimään.
 
Jäällä piilee myös vaara liukastua tai kaatua. Hanki liukuesteet kengänpohjiin ja pysy liukastelematta pystyssä. Tutustu liukuestevalikoimaan tästä.
Happy Angler kalastusverkkokaupasta löydät myös kaikki tarvittavat talvikalastukseen.

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.