Nopeat toimitukset!
Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin!*
Etusivu / Kalastus / Siimat / Kuitusiimat

Kuitusiimat ja punotut siimat

Kuitusiima on heittokalastajan valinta. Kuitusiimoja on kahta perustyyppiä: punottuja ja fuusiosiimoja. Fuusiosiimoissa yhdensuuntaiset kuidut on liitetty toisiinsa sidosaineella. Punottuja siimoja on saatavilla myös punonnan lisäksi sidostettuna yhteen kemikaalisesti, mistä käytetään toisinaan nimitystä punottu fuusiosiima.

Kuitusiimojen jousto on noin 0,5 – 3 %, joka on suhteellisen vähän, jos verrataan esimerkiksi monofiilisiimaan. Lähes venymätön kuitusiima antaa todella hyvän tuntuman ja lujan tarttuvuusvoiman, minkä vuoksi ne ovatkin etenkin jigikalastajien suosiossa. Toisaalta kuitusiimat saattavat katketa äkillisessä rykäisyssä monofiilisiimoja herkemmin, jolloin monofiilisiima on esimerkiksi uistelussa hyvä valinta.

Kuitusiima, kuten muutkin kalastusvälineet, kannattaa valita kalastettavan kalalajin mukaan. Ahvenenkalastuksessa yleisimmin käytetyt paksuudet ovat 0.10mm-0.14mm ja hauen kalastuksessa 0.20-0.35mm. Kuhankalastus sijoittuu yleisimmin tähän välille. Kuitusiiman kanssa on suositeltavaa käyttää peruketta tai huomaamatonta fluorocarbon-tapsia.

Prices include VAT {{user.vatCodeId}} %

Piilota rajaukset

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.