Nopeat toimitukset!
Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin!*

Merikartat ja järvien syvyyskäyrät – Näin valitset sopivan karttakortin

Merikartat ja syvyyskäyrät antavat sinulle olennaista informaatiota vesistöstä jossa kalastat tai veneilet. Kalastatpa sitten sisävesillä, Itämerellä, Suomenlahdella tai sisävesien järvillä, löydät valikoimastamme juuri sinun yhdistelmälaitteeseesi tai karttaplotteriin soveltuvat elektroniset merikartat helposti käytettävissä digitaalisessa muodossa.

Vesillä navigointi on entistä enemmän siirtynyt perinteisten karttalehtien sijaan elektronisena karttana yhdistelmälaitteille ja karttaplottereille. Ajan tasalla olevat merikartat ovat navigoinnin kannalta tärkeitä ja tuovat turvalliset väylät käyttäjille. Osa laitteista ja kartoista voi hyödyntää myös muiden käyttäjien jakamia ja tekemiä merkintöjä kartoille.

Uusimmat yhdistelmälaitteet, plotterit ja autopilotit yhdistettynä ajan tasalla olevaan karttaan jopa navigoivat ja kuljettavat sinut perille paikasta A paikkaan B näin halutessa. Muista kuitenkin että vesillä on muitakin ja koko ajan on oltava valppaana ohjaimissa.

Merikarttojen ja karttakorttien syvyyskäyrätiedot ovat kätevä lisäapua hyödynnettäväksi kesän ja talven kalareissuilla kalapaikkoja etsiessä. Karttojen syvyyskäyrä data löytyy merikartoista Itämerestä aina Pohjois-Suomen suurimmille järville. Järvien syvyyskäyrät paljastavat useimmiten parhaimmat kala-apajat!

Elektroniset merikartat pysyvät ajan tasalla

Elektroniset merikartat pysyvät aina ajan tasalla, eikä uuden kartan tultua tarvitse ostaa uutta laitetta! Laitteiden ja karttojen kehittyessä entistä tarkemmiksi ja ajan tasalla oleviksi, on niitä myös tarpeen päivittää säännöllisesti. Osassa kartoissa päivityspaketit tulevat vuoden sykleissä, kun toisissa päivitykset voi ladata halutessaan, vaikka päivittäin.

Navionics ja Garmin Navionics+ karttoihin voit tutustua ennakkoon ilmaisessa verkkopalvelussa webapp.navionics.com. C-MAP karttoihin voit tutustua osoitteessa www.gofreeshop.com

Varmista oman laitteen malli ja merikartan yhteensopivuus!

Olemme helpottaneet verkkokaupassa karttakorttien valintaa ja löydät valmiiksi yhteensopivat kortit suoraan linkattuna yhdistelmälaitteiden tai karttaplottereiden tuotesivuilta. Valitse vain omaan käyttöösi sopiva karttakortti vaihtoehto esille tulevasta tuotelistauksesta. Jos hankit karttakortin ja laitteen samalla tilauksella, saat kortista merkistä riippuen -15 % tai jopa -30 % alennusta. Tarkista voimassa olevat tarjoukset tuotesivuilta.

Jos epäilet yhteensopivuutta, ole yhteydessä asiakaspalveluumme tai tarkista yhteensopivuus esimerkiksi valmistajan verkkosivuilta.

 

Korttityyppi ja yhteensopivat tuotemerkit

Garmin yhteensopivat karttakortit

Garmin yhdistelmälaitteisiin tai karttaplottereihin yhteensopivia karttakortteja ovat Garmin Navionics+ ja BlueChart G3 kortit. Tutustu karttakortteihin.

Lowrance ja Simrad yhteensopivat karttakortit

Lowrance tai Simrad yhdistelmälaitteisiin yhteensopivat karttakortit ovat Navionics tai C-MAP kortit. Tutustu karttakortteihin.

Humminbird yhteensopivat karttakortit

Humminbird yhdistelmälaitteisiin yhteensopiva karttakortti on Navionics -karttakortti. Tutustu karttakortteihin.

Raymarine yhteensopivat karttakortit

Raymarine yhdistelmälaitteisiin yhteensopivat karttakortit ovat Navionics tai LightHouse karttakortit. Tutustu karttakortteihin.

Teksti: Juha Salonen, kalastusbloggari

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.