Nopeat toimitukset!
Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin!*

Uistelijan helppokäyttöiset lisävarusteet - pikkuplaanari

Uistelijalle on tarjolla valtava määrä erilaisia varusteita ja välineitä kelojen, vapojen ja uistinten lisäksi. Osa niistä on erittäin tarpeellisia ja osa ei niin tarpeellisia. Pikkuplaanari on lisälaite, jolla jokainen kalastaja voi parantaa kalasaaliitaan. Plaanarit ja muut vetouisteluvälineet löydät Happy Anglerin -tuotevalikoimasta.

Pikkuplaanarin käyttö

Pikkuplaanari, vapaplaanari, siimaplaanari... rakkaalla lapsella on monta nimeä. Pikkuplaanarin avulla uistinta uitetaan veneen sivulla. Näin saadaan levitettyä kalastettavaa aluetta ja parannetaan saalin saannin todennäköisyyttä. Pikkuplaanareiden avulla voidaan myös lisätä käytettävää vapamäärää, esimerkiksi kahdesta neljään tai enempäänkin. Molemmille laidoille asetetaan vavat suoraan vetoon, kuten hauen kevätuistelujutussa neuvottiin ja niiden lisäksi veneen molemmille sivuille viritetään yhden vavat pikkuplaanareiden avulla. Myös useamman pikkuplaanarin käyttö samalla puolella onnistuu, mutta vaatii pientä harjoittelua. 
Valitse sopiva uistin ja laske siimaa ulos. Kun haluttu määrä siimaa on ulkona, asetetaan pikkuplaanari siimaan. Toimintaidea on sama riippumatta mallista. Vavan suunnasta tuleva siima asetetaan plaanarin laukaisijaan, josta siima kulkee plaanarin takaosassa olevan hahlon kautta uistimeen. Muista asettaa siima takaosassa olevan hahlon tapin taaksen. Virityksen jälkeen plaanari lasketaan varovasti veteen, jossa se rupeaa välittömästi pyrkimään veneen sivulle. Plaanarille lasketaan halutta määrä siimaa ja vapa asetetaan vapatelineeseen. Pikkuplaanareita käytettäessä vapojen kärjet kannattaa suunnata ylöspäin.

Kalan tärpätessä uistimeen siima vapautuu pikkuplaanarin laukaisijasta ja pikkuplaanari valuu siimaa pitkin kalan lähelle.  Nyt kala on helppo kelata kyytiin. Pikkuplaanarin laukaisin voidaan säätää myös siten, että se ei laukea kun kala tärppää. Tärppi havaitaan plaanarin taaksepäin nykimisestä ja/tai raskaammasta uinnista. Tällä menetelmällä kelataan ensin pikkuplaanari veneeseen, irrotetaan se siimasta ja sitten väsytetään kala veneeseen. Kokeilemalla löytää itselleen oikean tavan käyttää pikkuplaanaria!

Välineet

Pikkuplaanarissa on jonkin verran kovempi vetovastus kuin pelkässä uistimessa, joten vavan tulee olla hieman normaalia mökkivapaa jäykempi ja siiman paksumpi. KuhanVetäsen Aloittavan uistelijan setissä olevat välineet toimivat loistavasti pikkuplaanareiden kanssa.
Pikkuplaanareita käytettäessä uistimen eteen on sidottava stoppariksi keskikokoinen leikari. Stopparia tarvitaan pysäyttämään pikkuplaanarin liukuminen laukeamisen jälkeen ennen kalaa tai uistinta. Sopiva etäisyys stopparille on 1-1.5 metriä uistimen edessä.
TEKSTI:

Tuomas ja Jussi Hutri
KuhanVetäsen Trolling Team
www.kuhanvetasen.com


KuhanVetäsen Trolling Team on Happy Angler-kalastuskaupan yhteistyökumppani.

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.